El Clasico: Real ja Barcelona kohtuvad täna karikafinaalis

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali poolkaitsja Luka Modric (vasakul) ja FC Barcelona poolkaitsja Sergio Busquets palli pärast võitlemas.
Madridi Reali poolkaitsja Luka Modric (vasakul) ja FC Barcelona poolkaitsja Sergio Busquets palli pärast võitlemas. Foto: SCANPIX

Hispaania klubijalgpallis saab täna õhtul taas näha suurt vastasseisu, kui karikafinaalis lähevad vastamisi Madridi Real ja FC Barcelona.

Tänases kohtumises ei saa Reali poolel väljakule joosta nende suurim staar Cristiano Ronaldo. «Ta ei mängi, kuna me ei taha tema tervisega riskida. Meid ootavad tänavu ees veel mitmed väga olulised kohtumised,» sõnas Reali juhendaja Carlo Ancelotti BBC Spordi veergudel.

Reali poolel ei saa tõenäoliselt meeskonda aidata ka äärekaitsja Marcelo. Samas peaks olema mängukõlbulik keskkaitsja Sergio Ramos, kes on paranenud kaelavigastusest. Barcelona poolel on küsimärk kaitsjate Gerard Pique, Marc Bartra ja Carles Puyoli osalemise kohal.

Hispaania liigas oma meeskonnad sel hooajal omavahel kohtunud kahel korral ning mõlemal juhul on El Clasico lõppenud Barcelona võiduga. Sügisel teenis Kataloonia klubi koduväljakul 2:1 võidu ning märtsi lõpus alistati suur rivaal Madridis 4:3.

Hispaania liigas hoiab Real praegu tabelis teist ja Barcelona kolmandat kohta. Meistrite liigas on Barcelona praeguseks konkurentsist langenud, Real on jõudnud aga poolfinaali, kus mängitakse Müncheni Bayerniga.

Tänane kohtumine algab Eesti aja järgi kell 22.30.

Real võitis viimati Copa del Rey 2011. aastal, kui finaalis alistati lisaaja järel 1:0 Barcelona. Barcelona oli viimati võidukas 2012. aastal, kui alistati finaalis 3:0 Athletic Bilbao. Mulluses finaalis oli Madridi Atletico 2:1 parem Realist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles