Talts esitas avalduse EOKst välja astumiseks, kuid kuu aja pärast arvatakse ta sealt nagunii välja

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Talts.
Jaan Talts. Foto: Peeter Langovits

1972. aastal olümpiamängudel tõstmises kuldmedali ja 1968. aastal hõbemedali võitnud Jaan Talts esitas täna Eesti Olümpiakomitee täiskogu istungil avalduse, millega ta palus end EOK liikmeskonnast välja arvata. Lisaks soovib ta loobuda edasisest auliikme staatusest.

«Taltsi avaldus jõudis meieni ja lugesime selle ka täiskogus ette,» sõnas EOK peasekretär Siim Sukles Postimehele.

Otsuse liikmeskonnast välja astumise osas saab teha aga EOK täitevkomitee, kes koguneb 3. juunil. «Põhikirja järgi ei saa selliseid otsuseid hetkega teha. Tuleb järgida korralisi protseduure,» täpsustas Sukles.

Samas pidanuks Talts peagi EOK liikmeskonnast nagunii taanduma, kuna vastavalt reeglitele arvatakse liikmete seast välja inimesed, kes on saanud 70-aastaseks. Taltsil täitub aga ümmargune juubel juba 19. mail.

Talts avaldas tänases Eesti Päevalehes, et ta soovib protesti märgiks EOK liikmeskonnast lahkuda, kuna ta ei ole nende tegevusega rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles