Soomlane kukutas snuukri MMil konkurentsist eksmaailmameistri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Snuuker.
Snuuker. Foto: SCANPIX

Sheffieldis peetaval snuukri MMil valmistas suurüllatuse soomlane Robin Hull, kes lõi põhiturniiri ukse kinni eksmaailmameistri Peter Ebdoni nina ees.

Ebdon asus küll kvalifikatsiooniturniiri matši 2:0 juhtima, kuid maailma edetabelis alles 122. kohal asuv Hull läks omakorda 3:2 ette ning võitis lõpuks päeva mõlemad seissioonid 5:4 ja matši 10:8. Ebdon, kes krooniti maailmameistriks 2002. aastal, jääb profikarjääri jooksul esmakordselt MMi põhiturniirist eemale. Finaalis mängis ta ka 1996. ja 2006. aastal.

Päev varem langesid konkurentsist ka eksmaailmameistrid Mark Williams ja Graeme Dott. Just Dottile kaotas Hull avaringis, kui 2002. aastal seni ainsal korral MMi põhiturniirile pääses.

Soomlase ja ülejäänud 15 kvalifikatsiooniturniirilt edasipääsenu vastased põhiturniiril loositakse täna Eesti aja järgi kell 14, loosimine on nähtav ka otsepildis. Põhiturniir algab Sheffieldis laupäeval ja kestab 5. maini. Tiitlit kaitseb Ronnie O'Sullivan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles