Nabi viis medalid näitusele: jagan hea meelega oma emotsiooni toetajatega

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi Budapesti kullaga.
Heiki Nabi Budapesti kullaga. Foto: Erakogu

Kahekordne maailmameister Heiki Nabi avas Tallinnas, Kristiine keskuses asuvas OlyBeti spordibaaris medalinäituse – mai lõpuni saab spordibaaris näha kaht maailmameistri kulda ning olümpia hõbedat.

Näituse keskmes on Eestisse äsja saabunud Heiki Nabi kauaoodatud teine, mullu Budapestis võidetud maailmameistri kuldmedal.

«Eks see ootus oli pikk ja emotsiooniderohke. Nüüd, kui Budapesti kuld on lõpuks käes, jagan hea meelega seda emotsiooni kõikide pöidlahoidjatega, kes on mulle kaasa elanud ja medali koju toomist sama pingsalt oodanud,» ütles Heiki Nabi oma teist kuldmedalit näitusevitriinile asetades.

Nabi sõnul ei ole maailmameistri medaliga kaasnev vöö veel Eestisse saabunud, kuid saabumisel tuuakse ka see kindlasti näitusele eksponeerimiseks.

Lisaks Budapesti kullale tõi maailma parim maadleja Tallinna näitusele 2006. aastal Hiinas Guangzhous peetud maailmameistrivõistluste kuldmedali ning 2012. aastal Londoni olümpiamängudel võidetud hõbeda. Medalite kõrval on näitusel eksponeeritud Hiinas meistritiitli ja medaliga kaasa antud karikas ja vöö.

Näituste korraldamiseks on OlyBeti spordibaari paigaldatud eritellimusel valmistatud löögikindel ja valve all olev turvakapp. 4 riiulist on 3 nüüdsest Heiki Nabi trofeedega hõivatud, kuid sportlane loodab, et tulevikus saab ka viimasele riiulile eksponenti tekitada. «See kõik on võimalik, kui tervis peab ilusti vastu, ei teki vigastusi ja treeningud lähevad plaanipäraselt,» oli Nabi näituse avamisel optimistlik.

Kristiine keskuses asuv OlyBeti spordibaar korraldab Eesti spordireliikviate näitusi aastaringselt. Aasta alguses avati baaris Erika Salumäe Londoni oksjonilt toodud medalite näitus. Vahetult enne Sotši olümpiamänge sai baaris tutvuda Eesti uhkeimate taliolümpia medalitega ehk Andrus Veerpalu kulla, Kristina Šmiguni hõbeda ning Jaak Mae pronksiga.

Kristiine Keskuse OlyBeti spordibaar on samas kompleksis asuvast kasiinost eraldatud ning seega avatud ilma eelneva registreerimiseta. Spordibaari pääseb alates 18-eluaastast. Heiki Nabi medalinäitus on avatud kuni mai lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles