Kehra alistas käsipalli poolfinaali avamängus kindlalt Viimsi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall.
Käsipall. Foto: Liis Treimann

Eesti meeste käsipallimeistrivõistlustel tehti algust kolme võiduni peetavate poolfinaalseeriatega, kus Põlva Serviti sai Viljandist jagu 29:16 (poolaeg 15:8). Andreas Rikken viskas Serviti poolel 7 ja Ardo Puna 5 väravat, Viljandi resultatiivseim oli 6 väravaga Karl Toom. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper alistas 32:22 (poolaeg 16:9) HC Viimsi/Tööriistamarketi, Jürgen Rooba viskas võitjatele 9 ja Marko Slastinovski 8 väravat. Viimsi parim oli 6 väravaga Tarmo Ulla.

Enne mänge:

Kehra/Horizon Pulp&Paper on kevadel olnud kimpus vigastustega. Kuigi nüüd on enamus mängijaid rivis tagasi, jääb ka seekordsest kohtumisest eemale meeskonna üks liidreid Uku-Tanel Laast. «Ukul võtab paranemine veel aega, võib-olla poolfinaalseerias ta ei mängigi,» ütles kehralaste peatreener Jüri Lepp. «Taas on koosseisus Kaupo Liiva, kuid serblase David Miloradovici saatsime klubist minema, sest ta tase ei vastanud meie ootustele.»

Vigastustest räsitud Kehra/Horizon Pulp&Paper pidi kuu aega tagasi põhiturniiri otsustavas ringis tunnistama Viimsi/Tööriistamarketi paremust. «Viimsi on meile varemgi peavalu valmistanud, kuid vigastustelaine tõttu on praegune olukord murettekitav. Ma pole oma karjääri jooksul taolist ebaõnne varem kohanud. Mehed on langenud rivist välja tänu õnnetutele kokkupõrgetele, kukkumistele ja muule taolisele, kuid oleme seeriaks tõsiselt valmistunud ning edu saavutamiseks peame oma tugevamad küljed maksimaalselt välja mängima,» lisas Lepp.

Viimsi/Tööriistamarketi juhendaja Ain Pinnonen on enne seeria algust äraootaval seisukohal. «Vigastusi on mõlemal poolel, kuid ma arvan, et Kehra on seekord haavatavam kui varem,» sõnas Pinnonen. «Vaatame kaks esimest mängu ära, mis peaksid jõudude vahekorrast selgema pildi andma. Samuti pole teada, kuidas oleme taastunud kolmest raskest veerandfinaalkohtumisest Värska Originaali vastu.»

Pinnonen teab, mis on seerias Kehra/Horizon Pulp&Paperiga edu võtmeks. «Kaitse, väravavahi töö ja tark tegutsemine,» loetles ta. «Viimati põhiturniiril küll võitsime neid, ent selle põhjal ei saa kaugeleulatuvaid järeldusi teha.»

Teises tänases poolfinaalis on vastamisi Põlva Serviti ja Viljandi. Poolfinaalid mängitakse kolme võiduni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles