Ecclestone plaanib uut vormel-1 sarja

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone.
Bernie Ecclestone. Foto: SCANPIX

Praegune vormel-1 sarja boss Bernie Ecclestone plaanib väidetavalt uut F1 sarja, kus hakkaksid sõitma pensionile jäänud võidusõitjad.

Majandusajakirjanik Christian Sylt raporteeris mitmetele motospordist kirjutavatele portaalidele, et Ecclestone tahab teha pensionile läinud sõitjatele omaette sarja ning panna nende masinatesse endised, rohkelt müra tegevad V10 mootorid. Sarja nimeks saaks «Historic Formula One» ehk eesti keeles «Ajalooline vormel-1».

«Me oleme sellest rääkinud ja see on midagi, mida peaksime tegema. Paljud neist vanadest sõitjatest on endiselt väga head,» rääkis Ecclestone oma plaanist.

Sarnast ideed prooviti ka 2005. aastal, kui käivitati sari «GP Masters», milles osalesid kuulsate endiste sõitjate seast Nigel Mansell, Emerson Fittipaldi ja Ricciardo Patrese. Selle sarja eluiga jäi aga üsna lühikeseks, sest see lõpetati vaid kahe etapi järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles