Endine treener: Hispaania koondis on MMiks liiga väsinud

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania meeskond tähistamas 2010. aasta MMi võitu.
Hispaania meeskond tähistamas 2010. aasta MMi võitu. Foto: SCANPIX

75-aastane endine Argentina jalgpallikoondise peatreener Cesar Luis Menotti avaldas arvamust, et kuigi Hispaania suurmeeskonnad on näidanud sel hooajal head mängu, maksab see valitsevatele Euroopa ja maailma meistritele kätte sel suvel toimuval MMil, sest koondise mängijad on keerulisest hooajast liiga väsinud.

Hispaania suurklubid Madridi Real ja Barcelona, kust pärinevad enamik Hispaania koondislasi, on pidanud sel hooajal armutut võitlust Hispaania liigas, kus üheskoos Madridi Atletico heideldakse meistritiitli pärast. Lisaks tihedale konkurentsile koduses liigas on Reali ja Barca mehed teinud häid esitusi ka Meistrite liigas: kui Barcelona jõudis veerandfinaali, siis Real koguni nelja parema hulka ehk poolfinaalidesse, kus seisavad ees rasked kohtumised liiga mulluse võitja Müncheni Bayerniga.

See kõik on Argentina treeneri Menotti arvates hispaanlastele liiga palju.

«Näen, et nad võivad kannatada suure väsimuse all. Neil on liiga palju mängijaid, kes on mänginud liiga palju kohtumisi,» rääkis Menotti. «Ja väsimus ei ole ainult lihastes olev pinge, millest saab kiirelt vabaneda magamise või puhkamisega. Väsimus võib tulla ka pühendumusest, vastutusest ja vajadusest võita iga mäng.»

Samas lisas mainekas juhendaja, et ilmaasjata pole hispaanlased valitsenud jalgpallimaailma viimastel aastatel ja võitnud 2008. aastast alates kaks korda EMi (2008 ja 2012) ning ühe MMi (2010).

«Siiski, kui Hispaania mängijad suudavad anda endast kas või 80% sellelst, mis me tavaliselt neilt näeme, siis on nad MMi võitjateks tõsised kandidaadid,» lisas Menotti.

Jalgpalli MM toimub sel suvel Brasiilias 12. juunist kuni 13. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles