Briti väljaanne heitis valgust väidetava Arsenali mängumehe terrorismiskandaalile

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria ekstremist.
Süüria ekstremist. Foto: SCANPIX

Briti ajaleht Daily Mail vahendas infot, mille järgi on selgunud, et hiljuti palju elevust tekitanud Süüria džihaadisõdalasena videos üles astunud mehe näol on tegemist Portugali päritolu mehega, kes erinevalt esialgsest infost ei ole siiski kuulnud Arsenali jalgpalliklubi ridadesse.

Hiljuti avalikkuse ette ilmunud videos räägib mustas maskis terrorist tugeva aktsendiga inglise keeles, et ta on endine Arsenali jalgpallur, kes mängis noorena kõrvuti ka Cristiano Ronaldoga. Kaks aastat tagasi pööras ta aga luksuslikule elustiilile väidetavalt selja ning hakkas äärmuslaseks. Nüüd kannab Portugalis üles kasvanud mees nime Abu Issa Al-Andalusi ning kuulub Al-Qaeda rakukesse nimega ISIS, mis on silma paistnud jõhkrate mõrvadega.

Pärast video avaldamist kahtlustati, et tegemist on karjääri jooksul nii Madridi Realis, Londoni Arsenalis, Chelseas kui ka Mahhatškala Anžis mänginud Lassana Diarraga, ent mehe advokaat lükkas need kuulujutud ümber.

Nüüd on väljaande The Guardian järgi teada, et end Arsenali mängijaks tembeldanud mees on küll ilmselt Portugali päritolu ja võis käia ka Londoni klubi treeningsessioonidel, kus mängijad hinnatakse, aga Arsenali ridadesse ta siiski kuulunud pole.

Arsenal on varasemalt teatanud, et nemad videos üles astunud isikut ei tunne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles