Ronnie O'Sullivan alustab MMi soomlasest üllatusmehe vastu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O'Sullivan
Ronnie O'Sullivan Foto: SCANPIX

Maailma edetabelis alles 122. kohal olev soomlasest snuukriproff Robin Hull sai Sheffieldis peetaval turniiril endale põhitabeli avaringis loosiga unelmate vastase. Põhjanaaber läheb vastamisi snuukri supertäe, valitseva maailmameistri Ronnie O'Sullivaniga.

39-aastane Hull on proff alates 1992. aastast. MMi põhiturniiril on ta varem mänginud korra, kui jäi 2002. aastal avaringis alla Graeme Dottile. Tänavu on Hull aga ühe nimeka skalbi Sheffieldis juba võtnud, sest valikturniiri viimases matšis oli ta 10:8 parem eksmaailmameistrist Peter Ebdonist. Ebdon jäi seejuures 20 aasta jooksul esmakordselt põhiturniirist eemale.

Hull loobus snuukrist 2008. aastal terviseprobleemide tõttu, kuid naasis mõni aasta hiljem ning krooniti mullu Euroopa meistriks. Tänavu tuli tal põhivõistlusele pääsemiseks Sheffieldis alistada neli vastast.

Soomlasest aasta noorem tiitlikaitsja O'Sullivan on snuukrimaailma hetke kõige värvikam mängija. Mullu mängiski ta ainult MM-turniiril ning võttis veenva esitusega karjääri viienda tiitli. Maailmameistriks krooniti ta ka aasta varem, 2012. aastal. Põhiturniiriga tehakse algust laupäeval, finaal on kavas 5. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles