Solvunud Maldonado: karistused ei luba meil võidu sõita

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esteban Gutierrez (paremal) õhulendu tegemas pärast seda, kui Pastor Maldonado (vasakul) talle otsa sõitis.
Esteban Gutierrez (paremal) õhulendu tegemas pärast seda, kui Pastor Maldonado (vasakul) talle otsa sõitis. Foto: AFP / Scanpix

Vormel-1 sarjas tänavu Lotuse meeskonnas sõitev Pastor Maldonado siunas kohtunikke ja karistusi avariide põhjustamise eest, mida antakse tema meelest liiga kergekäeliselt. Venetsueela sõitja leiab, et selline käitumine röövib sõitjatelt võimaluse koha pärast tõsiselt lahingut lüüa.

Maldonado peab nädalavahetusel toimuvat Hiina etappi alustama viis stardiruutu kvalifikatsioonis väljasõidetavast kohast tagapoolt, sest põhjustas kohtunike hinnangul eelmisel etapil Bahreinis avarii Esteban Gutierrezi autoga. Kokkupõrke tagajärjel tegi Gutierrezi auto ohtliku uperpalli, kuid Maldonado hinnangul oli tegu kõigest õnnetu valearvestusega. «Reeglid on kõigile samad, õnnetusi tuleb vältida. Aga samas tähendavad pidevad karistused seda, et võidu ei saa üldse sõita – püsid ainult rajal ja vaatad, et midagi ei juhtuks,» lausus Maldonado Autospordile.

«Kui lähed eessõitjat ründama ja manööver pole täiesti puhas või teine mees kaitseb kohta ja sa pead riskima, võid karistada saada. Nii et FIA peaks olema paindlikum,» lisas Maldonado. «Me oleme võidusõitjad ja võtame alati riske. Kui oled võitleja ja näed möödumisvõimalust, pead riskima, aga samal ajal välistavad reeglid selle. Kümme aastat tagasi võitlesid kõik omavahel ja autod puutusid pidevalt kokku, sest kedagi ei karistatud. Peame ajaga kohanema,» leidis Maldonado.

Lotuse sõitja rääkis enda sõnul ka Gutierreziga pärast avariid asjad selgeks ning tegelikult ei olevat see kokkupõrge sugugi erinenud Jules Bianchi ja Adrian Sutili vahelisest avariist, kui jätta kõrvale silmatorkavam lõpptulemus. Sutili ja Bianchi kokkupõrke tulemusena määrasid kohtunikud vaid Bianchile seisa-sõida boksis käimise karistuse.

«Minu arust oli tegu tavalise võistlusolukorraga. Aga vormeli madala ninaosa tõttu läks Estebani auto lendu kohe, kui ma seda küljelt tabasin. Muidugi oli see veidi šokeeriv ja ma ei oodanud, et tema vormel sellise õhulennu teeb. Aga nii juhtus, mis teha,» lausus Maldonado. «Mulle näib, et karistus määrati mitte kokkupõrke põhjuse, vaid erakordse tulemuse põhjal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles