Nadal, Djokovic ja Federer näitasid Monte Carlos tippklassi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic loovutas kolmandas ringis vastasele kõigest ühe geimi.
Novak Djokovic loovutas kolmandas ringis vastasele kõigest ühe geimi. Foto: SCANPIX

Monte Carlo tenniseturniiril näitasid taset tipud Rafael Nadal, Novak Djokovic ja Roger Federer, jõudes veenvate võitudega veerandfinaali.

Maailma esireket Nadal sai 6:1, 6:3 jagu itaallasest Andreast Seppist, kuid veerandfinaalis ootab teda ees eeldatavalt märksa raskem duell kaasmaalase David Ferreriga, kellel on turniiril kuues asetus. Ferrer alistas kolmandas ringis 6:4, 6:2 bulgaarlase Grigor Dimitrovi. «Tuleb väga raske mäng. David on igal väljakukattel kange vastane, aga liival eriti. Oleme pidanud väga palju väga raskeid omavahelisi kohtumisi,» lausus Nadal Eurospordi vahendusel.

Samas on Nadal võitnud nüüd Monte Carlos aastate jooksul 50 kohtumist ja kaotanud vaid kaks – viimane kaotus tuli mulluses finaalis Djokovicilt. Teise asetusega serblane loovutas täna teel veerandfinaali hispaanlasele Pablo Carreno Bustale vaid ühe geimi, võites 6:0, 6:1. Järgmises ringis läheb Djokovic vastamisi järjekordse hispaanlase Guillermo Garcia-Lopeziga, kes lülitas mõningase üllatusena 4:6, 6:3, 6:1 konkurentsist viienda asetusega tšehhi Tomaš Berdychi.

Neljanda asetusega Federer loovutas tšehhile Lukas Rosolile küll avasetis servimurde, kuid võitis lõpuks siiski 6:4, 6:1. Federeri järgmine vastane on kodupubliku lemmik, üheksanda asetusega Jo-Wilfried Tsonga, kes tähistas oma 29. sünnipäeva 5:7, 6:3, 6:0 võiduga itaallase Fabio Fognini üle.

Ootamatu puhkepäeva sai maailma kolmas reket, Austraalia lahtiste tänavune võitja Stanislas Wawrinka, kelle vastane Nicolas Almagro ei suutnudki kolmanda ringi kohtumiseks väljakule tulla. «Hommikul ärgates oli vasakus jalas nii meeletu valu, et ma ei saanud isegi normaalselt käia. Pidasime arstiga pikalt aru, aga otsustasime, et on parem, kui ma ei mängi,» selgitas Almagro. Wawrinka kohtub veerandfinaalis kaheksanda asetusega Milos Raoniciga, kes oli kolmandas ringis 6:4, 6:3 parem hispaanlasest Tommy Robredost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles