Treenerid hindasid finaalseeria võtmemängijateks Kollot, Teppanit ja Rikbergi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tali.
Urmas Tali. Foto: Ants Liigus

Volley.ee palus enne Eesti meeste meistrivõistluste finaalseeriat ennustada neljal Schenker liiga meeskonna treeneril, kelle võistkonnad finaalis ei osalenud, seeria lõpptulemust. Kuigi täpset lõppskoori ei pakkunud keegi, olid mitme mehe ennustused õigele tulemusele väga lähedal.

Mäletatavasti pakkusid nii Urmas Tali, Rainer Vassiljev, Janis Sirelpuu kui Marko Mett lõpptulemuseks 4:2, finaalseeria lõppes Bigbank Tartu 4:1 võiduga. Finaalseeria võtmemängijatena toodi tagantjärele välja Kristo Kollo, Rait Rikbergi ja Renee Teppani nimed.

Urmas Tali (Pärnu VK): Vihjates Selveri liidri Hindrek Pulga vigastusele - kui lind on ühe tiivaga, siis ta ei lenda. Juba hooaja alguses oli selge, et neli meeskonda on põhikuuikute näol üsna võrdsed ja otsustavaks said mitmete põhimängijate vigastused. Samas, kui Selver mängis esimest korda Pulgata, siis võttis Tartu lõdvalt ja sai valusa kaotuse. Närviline kolmanda mängu algus (peavigastuse sai Robert Täht) hajutas omakorda Selveri tähelepanu. Servi vastuvõtt oli finaalseerias kehv mõlemal võistkonnal, minu hinnangul löödi liiga palju planeerivat servi. Sidemängijad olid enam-vähem võrdsed, kuid Selveri nurgaründajad olid läbi seeria kehvemad.

Marko Mett (Danpower Võru/Noorekoondis): Hindrek Pulga vigastus muutis Selveri mängupilti. Oma ennustusega (4:2 Tartule) panin mööda, aga napilt. 2:0 eduseisust kaotatud neljas mäng otsustas kokkuvõttes ka seeria lõpptulemuse, viimane mäng oli juba vormistamise küsimus. Tartu noored mängijad olid tänavu näljasemad - neil polnud ju veel tiitleid, lisaks oli Tartul pingil õnnetalisman Argo Meresaar.

Janis Sirelpuu (TTÜ): Enne finaale sai pakutud, et võidab see, kes kolmanda mängu järel juhib - nii ka läks. Tartu meeskonnal oli finaalides selgelt parem emotsioon. Mõlemad meeskonnad servisid riskeerivalt ja vigasid tuli palju. Selveri mängu mõjutas Pulga kaotus, liidrita on raske hakkama saada. Otsustav oli neljas kohtumine, kui Selver oli 2:0 ees ja kaotas 2:3. Kui nad oleks selle mängu võitnud, siis saadud emotsiooni pealt oleks olnud järgmisel päeval juba väga hea mängida.

Rainer Vassiljev (Rakvere VK): Tartu suutis saada eelkõige võidu iseenda üle, seeria kokkuvõttes pead külmana hoida. Kuigi Oliver Orav asendas Selveril Hinkdrek Pulka kokkuvõttes täitsa hästi, oleks Pulga osalemine kogu Selveri meeskonnal enesekindlust tõstnud. Nagu enne seeria algust oli arvata, et kui mõni põhitegija välja langeb, siis teeb see võistkonna elu oluliselt keerulisemaks. Otsustavaks sai neljas mäng, kui Tartu 0:2 kaotusseisust 3:2 võita suutis. Seeria kokkuvõttes ületas Tartu Selverit nii pallingul kui ka vastuvõtul. Samuti võitis alati see meeskond kelle rünnakuprotsent oli parem. Tartu suurim üleolek ilmes nurgaründajate sektsioonis - Kollo ja Täht ületasid oma kolleege vastuvõtul ja ka raskete pallide realiseerimisel.

Kes olid finaalseeria võtmemängijad?

Marko Mett: Kristo Kollo. Ta oli platsil positiivne ja suutis anda korralikku toetust põhiründajatele Robert Tähele ja Renee Teppanile.

Urmas Tali: Rait Rikberg. Mehel on suurel hulgal tähtsate mängude kogemusi. Just tema suutis Tartu mängu koos hoida, kaasvõitlejaid vajadusel maa peale tagasi tuua.

Janis Sirelpuu: Kristo Kollo. Vaadates näiteks tagasi omavahelise karikafinaalile, ei uskunud, et tema roll nii oluliseks kujuneb. Ta lõi otsustavatel hetkedel head servi, püsis vastuvõtul stabiilne ja näitas head üldmängu.

Rainer Vassiljev: Renee Teppan. Noorel mehel oli raske koorem, kuna Argo Meresaar vigastatud ja vahetust sellele positsioonile polnud. Ta vedas ilusti välja ja suutis oma esitusi võrreldes hooaja varasemate mängudega parandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles