Käsipalliliigas peetakse teised poolfinaalkohtumised

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting (keskel)
Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting (keskel) Foto: Margus Ansu

Eesti meeste käsipallimeistrivõistlustel peetakse kolme võiduni mängitavate poolfinaalseeriate teised kohtumised, kus lähevad vastamisi Viljandi HC – Põlva Serviti ning HC Viimsi/Tööriistamarket – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper. Mõlemast mängust teeb otseülekande Postimees.ee.

20.04. (kell 13.00) Viljandi Spordihoone: Viljandi HC – Põlva Serviti

Omavahelised mängud. Põhihooaeg: 1. ring: 21:34; 2. ring: 19:25; 3. ring: 24:34. 1. poolfinaal: 16:29.

Põlvas toimunud seeria avakohtumises haaras Serviti 5:0 alguedu, võitis poolaja 15:8 ja kogu mängu 29:16. Seejuures said põlvalastel käe valgeks 13, viljandlastel aga viis meest.

Viljandi peatreeneri Marko Koksi meelest olid mehed avakohtumises liigselt krampis. «Peame maha rahunema ja aru saama, et meil ei ole selles paaris võidukohustust,» tõdes Koks. «Võitlusmeeleolu on meeskonnal säilinud, sest me pole Servitist ammu jagu saanud ning seetõttu neilt saadud kaotused meid ülemäära ei mõjuta. Kuna oleme jõudnud poolfinaali, siis tahaksime ikkagi näidata vastavalt sellele tasemele käsipalli.»

Koksi sõnul peab meeskond hakkama palle kindlamalt väravasse toimetama. «Esimeses kohtumises jättis meil soovida realiseerimine, mida peame nüüd parandama. Seekord on meil juures Marko Peterson ning nii saame rünnakul juurde panna,» ütles Koks. «Servitil on aga pingilt võtta rohkem võrdväärseid vahetusmehi ning neil on ka palju kogemusi.»

Serviti juhendaja Kalmer Musting meenutas, et edasipääsuks on neil veel vaja kahte võitu. «Seeria pole kaugeltki läbi, pealegi on Viljandi kodus alati kõva vastupanu osutanud,» tõdes Musting. «Kui nüüd võidaksime, siis oleks meil kolmandas kohtumises kodus lihtsam.»

Mustingu hinnangul tegutses meeskond esimeses matšis võrdselt. «Väravas seisis hästi Denis Lõokene, samuti on Andreas Rikken viimasel ajal hoos. Ülejäänud meeskond oli aga ühtlane,» lausus Musting. «Meil on rünnakul olnud erinevad liidrid, seda laia mängijateringi tõttu. Usun, et Viljandis me nõrgemalt ei mängi. Kui avakohtumisele läksime pärast lühikest puhkust, mille võtsime pärast rasket Balti liiga finaalturniiri, siis nüüd oleme teinud jälle kõvasti tööd.»

21.04. (kell 19.30) Viimsi Keskkool: HC Viimsi/Tööriistamarket – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper

Omavahelised mängud. Põhihooaeg: 1. ring: 28:33; 2. ring: 30:31; 3. ring: 29:27. 1. poolfinaal: 22:32.

Kehras peetud seeria avamängus läksid külalised 3:1 juhtima, kuid siis tegid võõrustajad 7:0 vahespurdi, juhtisid poolajavileks 16:9 ning võitsid 32:22. Nii suurelt polnud Kehra/Horizon Pulp&Paper tänavu Viimsi/Tööriistamarketist üle olnud.

Viimsi/Tööriistamarketi peatreeneri Ain Pinnoneni sõnul on meestel jalgades kolm rasket veerandfinaali. «Mängud Värska Originaaliga annavad veel tunda, aga enne teist vastasseisu Kehraga saame natuke puhata,» lausus Pinnonen. «Suur kaotus meid vaimselt rööpast välja ei löönud, kuid teine kohtumine peaks ära näitama, kas saame üldse Kehrale vastu või mitte.»

Pinnonen lisas, et parema tulemuse nimel tuleb juurde panna igas liinis. «Peame kaitses tööle hakkama ja rünnakut parandama,» tõdes Pinnonen. «Paraku on meil vigastatud üks liidreid Aleksander Oganezov, kelle jaoks on hooaeg ilmselt lõppenud.»

Kehra/Horizon Pulp&Paperi juhendaja Jüri Lepp manitses hoolealuseid ettevaatlikkusele. «Suur võit võib uinutada, kuid me pole sellises seisus, et võiksime kedagi mütsiga lüüa,» hindas Lepp. «Pärast esimest mängu sai meestega sellest ka räägitud, et ka teisele kohtumisele tuleb minna maksimaalse keskendumisega. Viimsi on kodus alati raske vastane ja peame kõigeks valmis olema.»

Esimeses mängus tundis Lepp juba enne avavilet, et seis on hea. «Soojendusel oli näha, et mehed on tahtmist täis,» meenutas Lepp. «Kuigi esimestel minutitel oli meil probleeme, käivitus meie mängumasin üsna ruttu. Palju tõi meile kasu vigastusest taastunud Kaupo Liiva osalemine, sest nii saime väljakul variante juurde.»

Poolfinaalpaarid (3 võiduni): Põlva Serviti – Viljandi HC 1:0 (29:16), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – HC Viimsi/Tööriistamarket 1:0 (32:22).

Veerandfinaalpaarid (2 võiduni): HC Viimsi/Tööriistamarket – Värska Originaal 2:1 (29:28, 25:26, 27:19), Viljandi HC – Aruküla SK 2:0 (33:24, 28:20).

Põhiturniiri lõpptabel (21 vooru): Põlva Serviti 41, HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 35, HC Viimsi/Tööriistamarket 26, Viljandi HC 21, Aruküla SK 18, Värska Originaal 18, Audentes 7, SK Tapa 2 punkti.

Väravaküttide edetabeli tipp kokku: Ott Varik (Viljandi HC) 160, Andre Sild (Aruküla SK) 149, Andris Celminš (Audentes) 148, Mihkel Vaher (Aruküla SK) 146, Raiko Rudissaar (Värska Originaal) 133, Robert Lõpp (Viljandi HC) 126, Jürgen Rooba (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper) 122, Henri Sillaste (Põlva Serviti) 122, Rail Ageni (HC Viimsi/Tööriistamarket) 121, Robin Oberg (Värska Originaal) 117 tabamust.

Play-offi väravaküttide edetabeli tipp: Rail Ageni (HC Viimsi/Tööriistamarket) 23, Ott Varik (Viljandi HC) 22, Tarmo Ulla (HC Viimsi/Tööriistamarket) 19, Raiko Rudissaar (Värska Originaal) 17, Kristjan Koovit (Viljandi HC) 13, Priidik Neps (HC Viimsi/Tööriistamarket) 13, Rasmus Peterson (HC Viimsi/Tööriistamarket) 13, Alvar Tint (Värska Originaal) 13, Harri Oberg (HC Viimsi/Tööriistamarket) 12, Robin Oberg (Värska Originaal) 12 tabamust.

Põhiturniiri väravaküttide edetabeli tipp: Andris Celminš (Audentes) 148, Andre Sild (Aruküla SK) 142, Ott Varik (Viljandi HC) 138, Mihkel Vaher (Aruküla SK) 136, Henri Sillaste (Põlva Serviti) 120, Robert Lõpp (Viljandi HC) 116, Raiko Rudissaar (Värska Originaal) 116, Jürgen Rooba (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper) 114, Mihkel Keldoja (SK Tapa) 109, Ardo Puna (Põlva Serviti) 106, Robin Oberg (Värska Originaal) 105, Uku-Tanel Laast (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper) 103 tabamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles