Eesti võitis Baltimere motokrossi karikavõistlused

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Open masinaklassi III start.
Open masinaklassi III start. Foto: Rauno Kais

Holstre-Nõmme krossirajal toimus igakevadine Mulgikross, kus viies masinaklassis käis võistlemas üle 140 sportlase Eestist, Soomest, Lätist, Venemaalt ja Valgevenest. Ühtlasi oli tegemist ka Baltimere karikavõistluste teise etapiga, kus selgitati regiooni parim krossiriik, kelleks sel aastal on Eesti.

Kõige suuremas masinaklassis Open oli heas hoos Indrek Mägi (Mägi Racing, Kawasaki), kes oli Baltimere karikavõistluste esimesel etapil Lätis Kegumsis teine. Holstre-Nõmmel toimunud võistlusel võitis ta kõik hole-shotid ja suutis kõigis kolmes sõidus ka ülejäänud distantsi konkurendid selja taga hoida ning võttis kolm kindlat sõiduvõitu. Esimeses sõidus järgnesid eestlasele soomlane Henric Stigell (KTM), kes osales ka MX2 klassis ja MM-kogemusega lätlane Lauris Freibergs (Honda). Teises sõidus lõpetas Mägi järel teisena samuti MM-il osalenud lätlane Davis Livs (KTM) ja kolmandana avasõidu neljas mees Lauri Lehtla (Tikkri Motosport, Honda). Viimases sõidus olid teine ja kolmas jälle Freibergs ja Livs.

Kolme sõidu tulemusena moodustasid esikolmiku Mägi, Freibergs ja Livs. Esikuuikusse mahtusid veel Lehtla, Jüri Triisa (Redmoto Honda Racing, Honda) ja Ardo Kaurit (Yamamoto RC, Yamaha).

MX2 klassis võitis kõik kolm hole-shot'i Erki Kahro (Kahro Racing, Husqvarna), kes kukkus tõsiselt Kegumsis ja tema startimine Mulgikrossil ei olnud kindel veel võistluspäeva hommikul. Noormehe tervis oli aga piisavalt taastunud, et ta otsustas siiski starti minna. Lisaks startide võitudele oli ta parim kahes sõidus kolmest. Avasõidus lõpetas Kahro järel teisena Andre Park (Redmoto Honda Racing, Honda) ja kolmandana soomlane Stigell. Teises sõidus võidutses aga Stigell Kahro ja kaasmaalase Lari Jukola (KTM) ees. Päeva viimases sõidus oli jälle kindlalt parim Kahro, kellele järgnesid Stigell ja Jukola.

Kokkuvõttes kuulus esikoht Kahrole Stigelli ja Jukola ees. Esikuuikus lõpetasid lätlane Karlis Sabulis (Kawasaki), soomlane Riku Rouhiainen (Yamaha) ja lätlane Kristers Drevinskis (KTM).

Masinaklassis 85cc jagus põnevust kõikidesse sõitudesse. Esimeses sõidus oli kindlalt parim Andreas Hiiemägi (Kose AMK, KTM), teisena lõpetas oma esimest võistlust suuremas klassis tegev eelmise aasta 65cc Eesti hõbedapoiss Meico Vettik (Mägi Racing, Kawasaki) ning kolmandana soomlane Antti Nyqvist (KTM). Teises sõidus võitis esimese sõidu kuues Hans Priidel (Yamamoto RC, Yamaha), Vettik oli teine ja kolmas jälle Nyqvist. Viimase sõidu võitis jälle Hiiemägi, kes teises sõidus ebaõnnestus ja oli alles seitsmes. Teisena lõpetas seekord venelane Daniil Baladin ja kolmandana Priidel.

Hiiemägi oli parim ka kokkuvõttes, tema kõrvale poodiumil astusid veel viimase sõidu neljandana lõpetanud Vettik ja Priidel. Neljandaks tuli Nyqvist, viiendaks Baladin ja kuuendaks lätlane Rainers Zuks (KTM). Selle klassi hole-shot'id võitis esimeses ja viimase sõidus Nyqvist ja teises Zuks.

65cc klassis võitis avasõidu kindlalt Läti poiss Kristians Freimanis valgevenelase Artsiom Sazanavetsi (mõlemad KTM) ja Hollandi meistrivõistluseid juhtiva eestlase Allar Penti (Sinilind MK, KTM) ees. Teises sõidus juhtis alguses Freimanis, keda jälitas Pent, kuid siis neljanda ringil lätlane keeras tsikli boksi ning eestlane sai rahulikult võiduni sõita. Teisena ületas lõpujoone jälle Sazanavets ja kolmandana esimese sõidu neljas lätlane Patriks Uzuls (KTM).

Kahe sõidu tulemusena oli parim Pent, teine Sazanavets ja kolmas Uzuls.

Kõige pisematel tsiklitel klassis 50cc kuulus mõlemas sõidus kindel kaksikvõit lätlastele Roberts Lusisele ja Karlis Reisulisele (mõlemad KTM), kes kemplesid mõlemas sõidus omavahel ja kummaski osutus paremaks Lusis. Kolmandaks sõitis end mõlemas sõidus Kristjan Sander Saadi (Kose AMK, KTM). Esimese kuue sekka mahtusid ka Kennert Nurja (AYR Racing Team), Joosep Pärn (Paikuse MK) ja Hugo Nork (Motoextreme, kõik KTM).

Riikide arvestuses, kuhu iga maa esindajad nimetasid kindlad sõitjad klassides 85cc, MX1 ja Open, võidutses Holstre-Nõmmel Eesti (11 punkti), teine Soome (19 p) ja kolmas Läti (24 p). Tänu viimase etapi võidule tuli ka Eesti koondis 3 miinuspunktiga riikide arvestuses esimeseks. Peale Kegumsi etappi liider olnud Läti langes teiseks (4 mp) ja Soome jäi kolmandaks (5 mp).

Vastavalt Baltimere karikavõistluste formaadile sõideti Open, MX2 ja 85cc klassi esimeses sõiduvoorus pikad sõidud (85cc klassis18 min + 2 ringi ning Openil ja MX2-l 20 min + 2 ringi) ja ülejäänud kahes voorus nn sprindivõistlused 8 min + 1 ring. 65cc ja 50cc sõitsid ainult kaks sõitu. Kahjuks ei jõudnud erinevatel põhjustel Mulgimaale võistlema eelnevalt väljakuulututud kiired hollandlased Marc de Reuver ja Lars Van Den Berkel, aga sellest hoolimata toimusid igas masinaklassis väga põnevad võidukihutamised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles