Tiimikaaslase selja taga finišeerinud Vettel oli meeskonna korralduste peale pahane

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Foto: SCANPIX

Täna Hiinas Shanghai ringrajal sõidetud vormel-1 hooaja neljanda etapi viienda kohaga lõpetanud Sebastian Vettel avaldas sõidu ajal pahameelt selle peale, et tiim käskis tal meeskonnakaaslase Daniel Ricciardo endast mööda lasta.

Vettel sõitis etapi alguses tiimikaaslase ees, ent sai 24. ringil Red Bullilt käskluse, et tema selja taga sõitev Ricciardo on kiirem ja tal on uuemad rehvid ning seega tuleb austraallane mööda lasta. Vettel vastas tiimiraadiosse pahaselt: «Ebaõnn.»

Kolm ringi hiljem õnnestus Ricciardol lõpuks siiski kogenud tiimikaaslasest mööda saada, kuigi neljakordne maailmameister tegi selle värskel meeskonnakaaslasel üsna raskeks. Pärast võistlust tunnistas Vettel siiski vastumeelselt, et noor austraallane oli temast kiirem.

«Arvan, et polnud rohkem mõtet teda tagasi hoida,» rääkis Vettel. «Ta oli palju kiirem. Sel hetkel olid meile antud erinevad strateegiad. Kui mulle öeldi, siis otsustasin ta mööda lasta. Ühtlasi sain lõpus üha enam aru, et ma ei suuda teda tagasi hoida,» lisas Vettel.

Red Bulli tiimipealik Christian Horner andis mõista, et Vetteli pahameelest võib aru saada, aga meeskonna strateegia jaoks oli see siiski vajalik. «Loomulikult seab ta tiimi käitumise kahtluse alla, sest ta on võitleja. Nad olid samal hetkel samadel tingimustel rehvidega sõitmas ja loomulikult tahtsid mehed omavahel võidu sõita,» rääkis Horner.

«Meeskonna vaatevinklist tahame alati saada parimat võimalikku tulemust. Sebastian tegi täna meeskonna jaoks õiget asja,» lisas Horner.

Tänasel etapil võtsid kaksikvõidu Mercedese sõitjad Lewis Hamilton ja Nico Rosberg, kolmanda koha sai Fernando Alonso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles