Segadus Shanghais: liiga varane lõpulipp tõi muudatuse lõppjärjestuses

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shanghai kvalifikatsiooni lõpulipp.
Shanghai kvalifikatsiooni lõpulipp. Foto: SCANPIX

Täna Shanghais sõidetud vormel-1 hooaja etapi kohtunikud said hakkama omapärase apsakaga, kui näitasid liidrina sõitnud Lewis Hamiltonile lõpulippu liiga vara ning põhjustasid sellega muudatuse lõppjärjestuses: Kamui Kobayashi viimasel ringil tehtud möödumine ei läinud enam arvesse.

Hamilton alustas tänast sõitu esikohal ega andnud kordagi seda käest. Etappi kindlalt valitsenud Mercedese sõitja pidi aga korralikult imestama, kui ruudulist võidulippu näidati talle ring varem, kui oleks pidanud, ehk 56. ringi asemel juba 55. ringil.

«See oli väga imelik. Mõtlesin, kas ma tõesti näen seda?» rääkis võistluse järel Hamilton. «Tulin finiši suunas, arvates, et teen veel ühe ringi ja nägin hetkeks lippu. Vahetasin teise käigu sisse ja nägin, et kedagi pole barjääri ääres - niisiis jätkasin,» lisas Hamilton.

Liiga varane lipulehvitamine tähendab, et reeglite järgi ei jää kehtima mitte 56. ringi järgsed tulemused, vaid see seis, mis oli lipu näitamise hetkel ehk 54. ringi lõpus. See on halvaks uudiseks Kamui Kobayashile, kes suutis viimasel ringil mööda sõita Jules Bianchist. Kuna see enam arvesse ei läinud, jääb Kobayashile kirja 18. koht. Kurvalt oleks võinud see lõppeda ka Red Bulli sõitjale Daniel Ricciardole, kes lõpetas küll neljanda kohaga, ent noolis viimastel ringidel Ferrari mehe Fernando Alonso kolmandat kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles