Kangur – surmav relv

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangurit (nr 14) peetakse Miano poolelt Euroliiga veerandfinaalseeria üheks olulisemaks tegelaseks.
Kristjan Kangurit (nr 14) peetakse Miano poolelt Euroliiga veerandfinaalseeria üheks olulisemaks tegelaseks. Foto: LaPresse/Scanpix

«Kui Kristjan Kangur on heas vormis, võib ta osutuda Milano surmavaks relvaks!» Selliste sõnadega iseloomustas korvpalliuudiseid vahendav Itaalia internetikülg Sportando Eesti koondise kaptenit, kes on mängimas oma klubikorvpalli karjääri võimsaimat seeriat. Täna jätkab Kangur oma koduklubi Milano Empario Armani särgis võõrsil Euroliiga veerandfinaalmänge Tel Avivi Maccabi vastu.

Kolme võiduni peetava seeria seis on viigis 1:1 ning selleks et pääseda otsustavaks mänguks tagasi koduväljakule, peab Itaalia klubi saama kahest võõrsil peetavast mängust vähemalt ühe võidu. Seda teab väga hästi Kangur ja ka kogu Milano meeskond.

«Maccabi mängib nüüd oma kodus, meie üritame seal vähemalt ühe mängu ära napsata ning jätta selles seerias kõik viimase mängu peale,» vahendas Alvar Tiisleri spordijuttude sait Kanguri sõnu. Eesti praegune parim korvpallur lisas, et mõistagi sooviksid nad seeria varem lõpetada. Selleks tuleks võõrsil mõlemad mängud võita.

Kangur on Euroliiga veerandfinaalis mängimisega kirjutamas Eesti korvpalliajaloos olulist peatükki. Viimati pallis nii kõrgel tasemel Martin Müürsepp, kuid sellest on möödas üheksa aastat. Toona jõudis Müürsepp Moskva CSKA koosseisus Euroliiga nelja tugevama finaalturniirile, kuid koduses Moskvas lepiti kahe kaotuse ja 4. kohaga.

Ülioluline võit

Milano ja Maccabi vahelise seeria kahte esimest mängu valitses koduväljakul alustanud Milano. Esimeses mängus anti siiski kindlana tundunud edu viimastel minutitel käest ja lõpuks saadi lisaajal valus kaotus. Teises kohtumises suudeti aga kättevõidetud edu hoida. Just selles mängus näitas Kangur end parimast küljest, tuues sajaprotsendilise tabavuse juures 13 punkti.

Just seeria teine mäng sundis Sportando ajakirjanikku tegema Kanguri kohta ülistavaid avaldusi. Lisaks ilmeksimatule tabavusele tõstetakse esile Kanguri nopitud olulisi lauapalle ja imelist kaitsetööd.   

«Meie jaoks oli see ülioluline võit ning nüüd on suurem surve juba Maccabi poolel,» rääkis Kangur tervest meeskonnast ning avaldas lootust, et avamängus saadud rumal kaotus ei saa neile seeria kokkuvõttes saatuslikuks.

Milano peatreener Luca Banchi kiitis oma hoolealuseid selle eest, et nad suutsid kõik 40 minutit tegutseda hea hooga, ning uskus, et võit taastas avamängu valusa kaotusega kõikuma löönud enesekindlust. Tel Avivis ootab Banchi aga väga rasket heitlust.

«Maccabil on mitu tugevat relva ning kindlasti tahavad nad kodupubliku ees hästi mängida. Meie peame aga omakorda tegutsema sama hea emotsiooniga kui viimases kohtumises,» sõnastas Milano juhendaja eelseisva kohtumise plaani.

Vastaste oluline jõud

Eilsete uudiste põhjal on tänases mängus platsile oodata ka Maccabi korvialust mürakat Sofoklis Schortsanitist. Reedel pidi ta paariminutilise mängu järel hüppeliigese venituse tõttu platsilt lahkuma. Seeria avamängus oli aga Kreeka koondislane 17 punktiga üks kesksemaid tegelasi. Schortsanitis mängib tavaliselt vähe, kuid väga produktiivselt ning tema abi on Maccabile väga oluline.   

Milano ja Maccabi vahelise seeria kolmas kohtumine algab täna kella 21.15, neljas mäng aga kolmapäeval kell 20.45. Juhul kui võitja selgitamiseks läheb vaja ka viiendat kohtumist, peetakse see reedel Milanos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles