Liverpooli pikk ootus läheneb lõpule

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli eilses võidumängus lõi kaks väravat Raheem Sterling (vasakul) ja ühe Luis Suarez.
Liverpooli eilses võidumängus lõi kaks väravat Raheem Sterling (vasakul) ja ühe Luis Suarez. Foto: AFP/SCANPIX

Inglismaa jalgpallimeistrivõistlustel on lõpule jõudmas üks pikk ootus, kui viimati 1990. aastal meistriks kroonitud FC Liverpool on lähedal tiitlivõidule. Eelmisel nädalal kujunes Liverpooli suurimaks abimeheks tabeli viimane Sunderland.

Kui üle-eelmisel nädalal alistas Liverpool koduplatsil 3:2 Manchester City ja seejärel hakati aina kõvemini rääkima nende tiitlivõimalustest, siis eelmine nädal suurendas nende šansse veelgi. Eile alistas Liverpool ise võõrsil 3:2 Norwich City, kuid eelmisel nädalal noppis tabeli viimane Sudnerland väärtuslikke punkte nende lähikonkurentidelt. Esmaspäeval viigistasid nad võõrsil 2:2 Manchester Cityga ja laupäeval käis võõrsil nende jõud 2:1 üle Londoni Chelseast.  

Liverpool on praeguseks võitnud Premier League’is 11 kohtumist järjest. Viimati kaotati punkte 2. veebruaril, kui võõrsil tehti West Bromwichiga 1:1 viik. Viimane kaotus pärineb aga 29. detsembrist, siis jäädi võõrsil 1:2 alla Londoni Chelseale.

Hooaja eel mainiti favoriitidest rääkides eelkõige ikkagi just Cityt ja Chelseat ning ka Manchester Unitedit. Liverpooli eelmiste aastate ebaedu järel ei olnud nende peale panustajaid kindlasti just palju. Eelmisel hooajal saadi Pre­mier League’is linnarivaal Evertoni järel 7. koht ja seega jäädi tänavu üldse eurosarjast kõrvale. Samas on seda tõika peetud Liverpooli tänavuse edu üheks aluseks – nad ei ole pidanud sarnaselt teiste konkurentidega heitlema ka Euroopas.

Liverpooli mängijatest on enim tähelepanu saanud kapten Steven Gerrard, kes jahib oma esimest Premier League’i tiitlit, tänavu pahandustest hoiduda suutnud Luis Suarez ning tema ründepartner Daniel Sturridge. Aina enam on hakatud aga rääkima ka tiimi peatreeneri Brendan Rodgersi imelisest võimest võtta tema käsutuses olevast «materjalist» välja maksimum.

Eile rõõmustas ta esmalt selle üle, et tiim tagas Norwichi alistamisega endale vähemalt 3. koha ehk järgmisel hooajal näeb neid üle hulga aja taas Meistrite liigas.

«Meil on veel teisigi eesmärke. Oleme praeguseks löönud 96 väravat, aga kui ma 20 kuud tagasi tiimiga liitusin, oli meeskond sellest eelmisel hooajal löönud 47 väravat. See näitab, et keskendume oma mängus rünnakule ja lisaks tõestab see meie arengut,» rääkis Rodgers Sportsmaili veergudel. «Tahame olla üks nendest vähestest Premier League’i klubidest, kes on löönud 100 väravat.»

Nädalavahetusega sai lõpu ka üks pikk seeria, kui Chelsea kaotas koduväljakul 1:2 Sunderlandile. Seejuures oli tegemist Chelsea juhendaja Jose Mourinho esimese kodukaotusega Premier League’is. Mourinho püsis Inglismaa kõrgliigas koduväljakul kaotuseta koguni 77 kohtumist.

Kolm vooru enne hooaja lõppu on Liverpoolil liidrina koos nüüd 80 punkti. Teisel kohal oleval Chelseal on 75 silma, kaks kohtumist vähem pidanud Manchester Cityl on kolmandana 71 punkti.

Viimati 1990. aastal Inglismaa meistriks kroonitud Liverpool kohtub järgmises voorus koduväljakul Chelseaga. Seejärel mängitakse võõrsil Crystal Palace’iga ning hooaja viimases matšis võõrustatakse Newcastle Unitedit.

Premier League

Tabeliseis: 1. Liverpool 80 punkti / 35 mängu, 2. Chelsea 75/35, 3. Manchester City 71/33, 4. Londoni Arsenal 70/35, 5. Everton 69/35, 6. Tottenham 63/35, 7. Manchester United 57/34, 8. Southampton 49/35.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles