Mercedese jätkuv võidumarss

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: SCANPIX

Hiinas peetud vormel-1 hooaja neljanda etapi kvalifikatsioon andis pisut lootust, et Red Bull ja Ferrari on hooaja senisele valitsejale Mercedesele sammu lähemale astunud. Asjata – võidusõidus näitasid Lewis Hamilton ja Nico Rosberg taas, et nende auto on kõigist konkurentidest veenvalt parem.

Õnnestunud stardi järel konkurentidest sekundi võrra kiiremaid ringe teinud ja kolmanda järjestikuse etapi võitnud Hamiltonil jäi Hiinas täiuslikust nädalavahetusest puudu vaid kiireim ringiaeg. Teise koha välja sõitnud Nico Rosbergi tööpäev kujunes märksa keerulisemaks: vahetult stardi eel avastati, et telemeetriaandmed ei jõua ­autost boksi, lisaks sai sakslase vormel avakurvis kõva hoobi Valtteri Bottase Williamsilt.

Viimase boksipeatuse järel rajale naasnuna kaotas Rosberg teisel kohal sõitnud Fernando Alonsole viie sekundiga, kuid sõitis selle vahe viie ringiga kinni ja möödus. «Nädalavahetus läks mitmes mõttes täielikult aia taha, lisaks polnud mul rajal mingit ­aimu, mis autoga toimub,» kirus Rosberg ise siiski tehnilisi rikkeid. «Aga ma juhin MM-sarja – väldin meelega väljendit «ikka veel», sest kavatsen sellel kohal jätkata,» lisas ta.

Avaetapi Melbourne’is võitnud ja seejärel kolm korda teisena lõpetanud Rosbergil on nüüd koos 79 punkti, Austraalias katkestanud Hamilton jääb temast aga vaid nelja punkti kaugusele. Kolmas on Hiinas tänavu esimest korda poodiumile tõusnud Fernando Alonso Ferraril 41 punktiga.

Hispaanlase selja taga jagasid Hiinas omavahel maid Red Bulli sõitjad Sebastian Vettel ja Daniel Ricciardo. Tiitlikaitsja Vettel sai tiimilt tänavu juba teist korda korralduse Ricciardo mööda lasta ega reageerinud sellele just kõige leebemalt. «Mis rehvid tema autol all on?» uuris sakslane esmalt ning kui talle öeldi, et austraallane sõidab värskemate rehvidega, nähvas: «Kahju küll.» Ricciardo esimese möödumiskatse Vettel tõrjus, seejärel pääses austraallane mööda ning kasvatas finišiks edu Vetteli ees paarikümnele sekundile, lõpetades neljandana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles