Süüdistus: kohtus pisaratega võitlev Pistorius on võtnud näitlemistunde

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius kohtusaalis.
Oscar Pistorius kohtusaalis. Foto: SCANPIX

Elukaaslase Reeva Steenkampi mõrvas süüdistatav Oscar Pistorius on kohtusaalis tihtilugu silma paistnud emotsionaalsusega ning ta on ka mitmel puhul nutma puhkenud. Viimatiste süüdistuste kohaselt on Pistorius võtnud näitlemistunde, et kohtusaalis usutavamana näida.

Lõuna-Aafrika Vabariigi ajalehe South African Sunday Timesi endine kolumnist Jani Allan väidab, et tema sõber, tuntud Lõuna-Aafrika Vabariigi näitleja, juhendas Pistoriust enne kohtuprotsessi algust.

«Ma võin kindlale allikale tuginedes väita, et sa oled võtnud näitlemistunde, et kohtusaalis paremini hakkama saada,» kirjutas Allan Pistoriusele suunatud avalikus kirjas. «Sinu «treeneril» seisab ees ületamatu katsumus.»

Pistoriust süüdistatakse oma tüdruksõbra ettekavatsetud tapmises, paraolümpiamängude mitmekordne võitja aga väidab, et ta pidas Steenkampi sissemurdjaks ja seetõttu avas ta ka tule.

Kohtuprotsess Pistoriuse üle jätkub 5. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles