Eurokohta püüdev FC Santos palkas juhendajaks endise Leedu koondise peatreeneri

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algimantas Liubinskas.
Algimantas Liubinskas. Foto: Erakogu

Tartu FC Santose jalgpallimeeskond sõlmis lepingu leedulasest peatreeneri Algimantas Liubinskas'ega. Kogenud 62-aastane treener omab UEFA PRO litsentsi ja on töötanud nii Leedu noorte- kui täiskasvanute koondise ning erinevate klubide juures.

Liubinskas on kahel perioodil olnud Leedu A-koondise peatreener, ajavahemikus 1991-1995 ja 2003-2008. Treeneri suurimateks saavutusteks võib lugeda Leedu rahvuskoondise eesotsas saavutatud viike Saksamaa ja Itaaliaga ning võitu Šotimaa üle. Nimekamatest klubidest on Liubinskas juhendanud Vilniuse Žalgirist, Poola klubi Jagiellonia Bialystoki, Ukraina esiliiga klubi FC Lvivi ning viimati Kashastani klubi FC Kaisar. Kaisari ridadesse kuuluv praegu teatavasti Eesti koondislased Sergei Mošnikov ja Rimo Hunt.

Tartu FC Santos loodab uue peatreeneriga saavutada edu nii Evald Tipneri karikavõistlustel kui ka Eesti meistrivõistluste Esiliiga B tasandil.

Karikasarja kaudu eurosarja kohta püüdev Santos on karikasarjas jõudnud praeguseks poolfinaali, kus minnakse vastamisi samuti Esiliiga B-s mängiva HÜJK Emmastega. Teise poolfinaalis kohtuvad FC Levadia ja FC Infonet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles