Vaata, kellega alustab võrkpallikoondise uus peatreener ettevalmistuslaagrit

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatreener Gheorghe Cretu.
Peatreener Gheorghe Cretu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti võrkpalli rahvusmeeskonna peatreener Gheorghe Cretu tegi täna teatavaks need 16 meest, kes alustavad homme ettevalmistust mais toimuvaks EM-valiksarjaks.

Esialgu kandidaatide nimekirja kuulunutest jäid välja Kristjan Õuekallas (otsustas karjääri lõpetada), Raimo Pajusalu (põlvevigastus) ja Edgar Järvekülg (loobus enda soovil). Uute meestena said kutse Tartu Bigbanki temporündaja Kevin Soo ja Tallinna Selver libero Denis Losnikov.

Homme algavasse laagrisse kutsutud 16 mehe seas on kuus mängijat välisklubidest ja seitse värske Eesti meistri Tartu Bigbanki koosseisu kuulujat. Ühe mängijaga on esindatud Pärnu VK ja kahe mängijaga Selver.

«Enamik valikusse langenud mängijaid on ka varem koondisse kuulunud või sinna pääsemisele lähedal olnud. Kuna ettevalmistusaeg EM-valikmängudeks on lühike, peame kiiresti organiseeruma ja eksperimenteerimiseks aega ei ole,» rääkis Cretu.

Uus peatreener vaatas aktiivselt Eesti meistrivõistluste play-off kohtumisi ning sai nende abil parema pildi mängijate hetkevormist. «Lisaks olen jälginud kõiki välisliigades mängivaid pallureid. Lõplikku nimekirja mõjutasid ka rohked vigastused,» täpsustas Cretu.

Eesti koondise treeninglaagrisse kutsutud mängijad:
Sidemängijad - Martti Keel (Selver), Andres Toobal (Bigbank), Kert Toobal (TUR)
Nurgaründajad - Martti Juhkami (GER), Kardo Kõresaar (Pärnu), Keith Pupart (FRA), Robert Täht (Bigbank), Karl Jaani (Bigbank)
Diagonaalründajad - Renee Teppan (Bigbank), Oliver Venno (RUS)
Temporündajad - Andri Aganits (GER), Ardo Kreek (FRA), Kevin Soo (Bigbank), Henri Treial (Bigbank)
Liberod - Denis Losnikov (Selver), Rait Rikberg (Bigbank)

Meeskonna staff:
peatreeener: Gheorghe Gretu (ROU/AUT)
abitreener: Rainer Vassiljev
ÜKE treener: Mirko Fasini (ITA)
füsioterapeut: Gardo Maruste
statistik: Alar Rikberg
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles