Ülivõimas ründejõud, kuid ikkagi ilmetu väravateta viik

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugali koondise tähtmängija Cristiano Ronaldo (paremal) heitlemas Elevandiluuranniku ründaja Didier Drogbaga.
Portugali koondise tähtmängija Cristiano Ronaldo (paremal) heitlemas Elevandiluuranniku ründaja Didier Drogbaga. Foto: AFP/SCANPIX

Jalgpalli maailmameistrivõistlustel jõuab täna lõpule alagrupiturniiri esimene ring ning seni on fännidele tabamusi jagatud üksnes näpuotsaga. Erandiks ei olnud ka Portugali ja Elevandiluuranniku kohtumine, kus jäid üldse väravad löömata.



Kui silmitseda Portugali ja Elevandiluuranniku koosseise, võiks väita, et MMi seniste kohtumistega võrreldes oli neil kahe peale kokku suurim ründejõud ning vähemalt enne matši püsis lootus, et nüüd leitakse väravasoon üles.

Siiski sai jätku seni turniiril nähtu ehk kinnitust sai tõdemus, et uuele Jabulani pallile väravavõrk väga ei meeldi.

Kohtumise eredaimaks hetkeks jäigi Portugali tähtmängija Cristiano Ronaldo esimese poolaja sooritus, kui tema kauglöök raksatas Boubacar Barry valvatavasse väravaposti. Ühtekokku suutsidki kuulsad ründestaarid mõlemalt poolelt väravaraamide vahele saata ühe löögi.

Kui kohtumise algul oli Ronaldo küllaltki aktiivne, siis pärast kerget kukkumist Guy Demeli tehtud veast, väikest sõnelust ja sellele järgnenud kollast kaarti, rauges ka tema hoog. Sellest hoolimata leidis maailma kalleim jalgpallur, et nende meeskond oli selles matšis parem pool.

«Teadsime, et Elevandiluurannik ei ründa palju ning nad mängivad rohkem kaitses. Nad kartsid meid esimesel poolajal, kohtumise teisel poolel olid nad natuke vabamad. Esinesime hästi, kuid kolme punkti ei saanud me vaid seetõttu, et õnnest jäi puudu,» rääkis Ronaldo RTP 1-le. «Kõik võimalused on endiselt olemas. Peame lihtsalt hästi jätkama.»

Ühtekokku pole 2008. aastal maailma parimaks valitud Madridi Reali superstaar suutnud Portugali eest väravat lüüa koguni 16 kuud.

Kui kohtumisest üldse midagi positiivset otsida, siis Elevandiluuranniku meeskonna poolehoidjate rõõmuks sekkus vahetusest mängu Didier Drog­ba, kes mäletatavasti enne MMi küünarnukki vigastas.

«Rääkisin temaga (Drogbaga – toim) eile pärast treeningut ning ta sõnas, et soovib mängu alustada pingilt. Üritasime siiski mängu võita ja seega vahetasin ta teisel poolajal sisse,» selgitas Elevandiluuranniku peatreener Sven-Göran Eriksson.

Siiski võivad mõlemad võistkonnad jääda tulemusega rahule, sest kaotuse korral muutunuks nende võimalused alagrupist edasi pääseda küllaltki küsitavaks. G-alagruppi kuuluvad teatavasti veel viiekordne maailmameister Brasiilia ning eksootiline Põhja-Korea, kes olid omavahel vastamisi eile hilisõhtul.

«Arvan, et kui üks meeskond oleks võinud võita, oleksime need olnud meie. Suutsime luua rohkem võimalusi ning mängisime 90 minutit väga organiseeritud jalgpalli,» lisas Eriksson.

Sarnaselt Portugali ja Elevandiluuranniku kohtumisega lepiti viiki ka teisel eile päeval peetud matšil. Esimest korda finaalturniirile jõudnud Slovakkia ei suutnud favoriidiseisust oma kasuks pöörata ning teist korda MMil palliva Uus-Meremaa vastu tuli leppida tulemusega 1:1.

Kui Slovakkia asus kohtumist Robert Vitteki tabamusest 50. minutil juhtima, siis uusmeremaalaste värava lõi Winston Reid alles 93. minutil.

Viik tähendas ühtlasi seda, et mõlema meeskonna puhul oli tegemist nende esimese punktiga MMide ajaloos. 1982. aastal jäi Uus-Meremaa saagiks vaid kolm kaotust.

«Tulime Lõuna-Aafrika Vabariiki, et endast märk maha panna, saime sellega kahtlemata hakkama ja veel tugeva meeskonna vastu,» vahendas BBC rõõmsa uusmeremaalaste juhendaja Ricki Herberti sõnu. «Oleme kõik äärmiselt uhked, see on meie läbi aegade parim saavutus! Arvan ka, et see oli igati väärikas tulemus.»

F-alagrupis on nüüd kõikidel meeskondadel üks punkt, sest üleeile õhtul mängis tiitlikaitsja Itaalia Paraguayga samuti 1:1 viiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles