Kas Põhja-Korea inimestel jääbki MM nägemata?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea vutikoondise liikmed.
Põhja-Korea vutikoondise liikmed. Foto: SCANPIX

Eile hilisõhtul alustas jalgpalli MM-finaalturniiril mänge salapärane Põhja-Korea meeskond. Esimeseks vastaseks oli neil viiekordne maailmameister Brasiilia.


Siiski on ülimalt ebatõenäoline, et põhjakorealastel õnnestub seda kohtumist näha, kuna juba varasemalt on teatatud, et mänge näidatakse seal riigis vaid videokordustest ning sellisel juhul, kui omad on olnud edukad.

Kui siinkohal märkida, et lisaks Brasiiliale tuleb Põhja-Koreal G-alagrupis kohtuda veel jalgpalli suurriikide Portugali ja Elevandiluurannikuga, siis vähemalt esialgu tundub tõenäoline, et põhjakorealastel jääbki MM nägemata.

Siiski ei tasuks kõiki lootusi veel maha kanda, sest 1966. aastal, kuid Põhja-Korea seni esimest ja ka viimast korda MMil mängis, õnnestus neil alagrupis näiteks 1:0 alistada Itaalia. Veerandfinaalis juhiti 3:0 Portugali vastu, kuid lõpuks tuli siiski neil vastu võtta 3:5 kaotus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles