EMiks valmistuv neljapaat kutsus appi biomehaanika teaduri

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapaat.
Neljapaat. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti neljapaat valmistub tõsiselt maikuu lõpus peetavaks EMiks ning selleks, et saada paremat aimu meeste tõmbe efektiivsusest, kutsuti appi biomehhaanika teadur Valeri Klešnev.

Zagrebis treeniva neljapaadi ning Klešnevi koostööst kirjutasid neljapaadi sõudjad oma blogis nii: «Et neljapaadi tõmbe efektiivsusest paremat aimu saada, külastas meid Zagrebi nädala alguses vene juurtega biomehhaanika teadur Valery Kleshnev, kes on välja töötanud ainulaadse süsteemi mõõtmaks sõudjate kõikvõimalikke parameetreid: jõumomente, aeru nurka erinevates tõmbefaasides, aerulaba tööefektiivsust jpm.»

Sõudjad lisasid, et testid andsid aimu neljapaadi koostööst, kuid lisaks pandi end proovile ka väikestel paatidel ja mitmetel distantsidel. «Erinevatel distantsidel peetud testid kestsid kolm päeva. Sõitsime üheminutilisi lõike ja läbisime ka 2000 m pikkuse võistlusdistantsi. Teaduri hinnangul on meie koostöö ja jõurakendusmoment hea ning oleme suure potentsiaaliga meeskond. Olid ka mõned nii- öelda iluvead – näiteks saaksime parandada aeru pikkipaati tööd, täpsemat ja kiiremat tõmbe algust ning tõmme võiks olla 3-4cm pikem. Kuid arvestades, et hooaeg on alles lapsekingades, on tehnilise töö lihvimiseks veel piisavalt aega, et EM-iks kõik kenasti toimima saada,» selgitasid sõudjad oma blogis.

Vaata neljapaadi blogis avaldatud andmete skeeme siit.

EM toimub Belgradis mai viimastel ja juuni esimestel päevadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles