Eufooria pöördus selg-vastu-seina-olukorraks

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur
Kristjan Kangur Foto: LaPresse/Scanpix

Veel mõni päev tagasi kubisesid Eesti meediaväljaanded lootusrikastest artiklitest, kus kirjutati Kristjan Kanguri ja tema koduklubi Milano Armani Emporio võimalustest jõuda Euroliiga nelja tugevama finaalturniirile. Täna võib aga muinasjutuline lugu saada valusa lõpu – Milano selg on surutud vastu seina ning Tel Avivi Maccabi koduväljakuks olevas põrgukatlas päästab neid täna hilisõhtul konkurentsist pudenemisest vaid võit.

Maccabi kodusaali põrgukatlaks nimetamine on õigustatud. Euroliiga ajalugu näitab, et Tel Avivis on külalised võitnud ellujäämismängu vaid korra…

Milanol polnud võimalust

Iisraeli esiklubi play-off-mängude kodusaali võimsust kogesid Milano pallurid juba esmaspäeval, kui neil ei tekkinud seeria kolmandas kohtumises võitmiseks sisuliselt vähimatki võimalust. Võrdset mängu jagus vaid avaveerandiks, seejärel pääsesid väljakuperemehed ette, hoidsid turvalist vahet lõpuni ja võitsid 75:63.

Seeria teises mängus hiilgava partii esitanud Kangur pääses esmaspäeval esimest korda väljakule alles teise veerand­aja lõpus. Lõpuks kogus ta küll 13 mänguminutit, ent skoori ei teinud. Kahvatu oli tegelikult kogu Milano meeskond.

«Maccabi oli selleks mänguks paremini valmis, meie tegime aga liiga palju vigu,» vahendas Euroliiga kodulehekülg Milano tsentri Samardo Sa­muel­si sõnu. «Usun, et järgmises mängus on kõik taas teisiti – me ei pea mängujoonist muutma, vaid tegutsema tugevamalt.»

Kuigi Milano peatreeneri Lucca Banchi hinnangul mängiti kaitses kohati päris hästi, jäädi tegelikult Maccabi tagaliini liidrite pidurdamisel hätta. Üks-ühe-vastu-mängus olid Ricky Hickman ja Tyrese Rice Itaalia klubi mängijate jaoks lihtsalt liiga kõvad pähklid. Korralikult sekundeeris neile ka Iisraeli oma mees Yogev Ohayon.

Need mehed lõpetasid ise ohtralt rünnakuid, kui aga seda võimalust ei tekkinud, leidsid nad söötudega vabal positsioonil olevaid kaaslasi – kolmiku peale kokku kogunes 14 söötu. Tagameeste teravus tekitas omakorda häid võimalusi aga Maccabi korvialustele jõududele Alex Tyusele ja Sofoklis Schortsanitisele. Viimase võimsale kerele pole Milanol midagi vastu panna.    

Banchi kiitis siiski eelkõige Maccabi kaitset, mis lubas Milanol koguda vaid 63 punkti. Itaalia klubi mängu pärssis ka väga nigel visketabavus. «Maccabi kaitse tegutses väga hästi ja meil tekkis probleeme harjumuspärase palliliigutamisega,» rääkis Banchi. «Aimasime ette, et selles saalis on meil väga keeruline mängu kontrollida ning meie tegutsemine oli kõikuv. Meil on oma tegevuse parandamiseks mõned ideed, kuid nende realiseerimiseks väga vähe aega.»

Otseülekanne jääb ära

Oma hoolealuste mängu paranemisele loodab ka Maccabi peatreener David Blatt. Ta tunnistas, et esmaspäeval näitas meeskond peaaegu oma maksimaalset taset, kuid loodab täna teha ikkagi sammukese edasi. «See on hädavajalik, kuna Milano on meie jaoks väga raske vastane,» tõdes ta.  

Kuigi Eesti korvpallisõbrad ootasid Kanguri osalusega veerandfinaali suure kannatamatusega, on telekanal Viasat Sport Baltic valmistanud neile pettumuse. Seeria esimese kohtumise ajal näidati hoopis jalgpalli Hispaania karikafinaali ning korvpalli pakuti alles öösel videolindilt. Teine mäng jõudis ekraanile otsepildis, esmaspäevasele mängule lülituti aga teise veerandaja lõpus. Täna tuleb aga korvpallisõpradel leppida taas videosalvestusega või internetiavarustest otsepildi otsimisega. Kanguri ellujäämismängust tähtsamaks peetakse jalgpalli Meistrite liiga poolfinaali, mida kummaliste lepingute tõttu tuleb kanda üle korraga nii Viasatis kui ka TV 6 eetris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles