Vetteli kehvadel tulemustel võib olla ootamatu põhjus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Foto: SCANPIX

Vormel-1 valitseva maailmameistri Sebastian Vetteli hooaja algus on kulgenud üle kivide ja kändude. Hooaja eel ja alguses on sakslasel olnud probleeme vormeliga, kuid arvatakse, et Vettel on ka ise aeglasemaks muutunud. Miks küll?

Bild kirjutab, et Vetteli kehvemal sõidul võib olla väga inimlik põhjus. Nimelt sai 26-aastane mees 12. jaanuaril isaks ning teda võib rajal segada enese alalhoiuinstinkt. Vormelilegend Niki Lauda rääkis 1982. aastal, et vahel segas tema sõite hirm. «Mõtlesin, kas ma näen veel oma poega,» rääkis Lauda toona. Ka Enzo Ferrari on öelnud, et lapsevanemad muutuvad vormeliroolis umbes sekundi võrra ringi kohta aeglasemaks.

Bild uuris arvamust ka psühholoogi käest. «Mehed, kes äsja lapse on saanud, hakkavad automaatselt oma tervise pärast rohkem muretsema,» kinnitas Michael Thiel.

Siinkohal tasub aga meenutada seitsmekordse maailmameistri Michael Schumacheri sõnu 1997. aastal, kui sündis tema tütar Gina-Maria: «Mida õnnelikum ma olen, seda kiiremini ma sõidan.» Pärast poja sündi kaks aastat hiljem krooniti Schumacher maailmameistriks. Ka Niki Lauda teenis pärast laste sündi 1984. aastal oma kolmanda MM-tiitli.

Seega võib loota, et ka Vettel tuleb vormelirajal raskest seisust välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles