Soome suusahüppelegend sihib vägevat rekordit

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janne Ahonen
Janne Ahonen Foto: AFP / Scanpix

Soome suusahüppelegend Janne Ahonen ei välista, et ta võib osaleda ka nelja aasta pärast toimuvatel Pyeongchangi olümpiamängudel. Temast saaks esimene soomlane, kes on kaasa teinud seitsmetel taliolümpiamängudel.

36-aastane Ahonen andis Ilta Sanomatele mõista, et teeb tippsporti vähemalt kuni 2017. aasta Lahti MMini. «Sealt jääb aga kõigest aasta aega olümpiani,» jättis Ahonen otsad lahti. Suusahüppe vanameistritele andis kindlasti indu juurde 41-aastase jaapanlase Noriaki Kasai suurepärane vorm tänavustel olümpiamängudel.

Ahonen teatas tippsporti naasmisest möödunud aasta jaanuaris ning soomlase sihiks oli võita esimene individuaalne olümpiamedal Sotšist. See plaan läks aga vett vedama ja mehe parimaks jäi 22. koht suurel mäel.

Olümpiamängudelt on Ahonenil kirjas kaks hõbemedalit meeskonnavõistlustelt. MMidelt on tal kirjas 10 medalit, millest viis on kuldsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles