Red Bull lükkas tagasi Mercedese lepitusettepaneku

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bulli sõitja Sebastian Vettel (esiplaanil) ja Mercedese sõitja Nico Rosberg.
Red Bulli sõitja Sebastian Vettel (esiplaanil) ja Mercedese sõitja Nico Rosberg. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas sõitvad Red Bulli ja Mercedese meeskonnad on endiselt tülis seetõttu, et sel hooajal sarja kindlalt valitsev Mercedes soovis viimastel aastatel sõite dikteerinud Red Bullile karmi karistust. Kuigi Mercedes esitas Red Bullile mitteametliku vabanduse, lükati see tagasi.

Mercedese ja Red Bulli tiimid läksid omavahel tülli hooaja avaetapi pärast, sest teise koha saanud Daniel Ricciardo ületas lubatud kütusekulu ja Rahvusvaheline Autoliit (FIA) määras Red Bulli noorele sõitjale karistuse ning võttis austraallaselt esikolmikukoha ära. Mercedes leidis aga, et selline karistus pole piisavalt karm ja nõudis, et Ricciardole määrataks kolmeetapiline sõidukeeld.

Kuna FIA sellega ei nõustunud, jäi karm karistus Ricciardole määramata ja Mercedese meeskond asus Red Bulliga lepitust otsima: meeskonna nõustaja Niki Lauda pakkus väidetavalt Red Bulli meeskonnale hea tahte märgiks kuulsat Austria šokolaaditorti.

Red Bull aga lepitusettepanekut vastu ei võtnud. «Ta (Lauda- toim.) arvab, et kõike saab lahendada koogiga. Arvan, et järgmine kord, kui ta tahab meiega pastat süüa, peaks ta selga panema kuulikindla vesti,» andis Red Bulli kõneisik Helmut Marko oma meeskonna poolt vastulöögi.

Mercedese meeskond on konstruktorite karikat kindlalt 154 punktiga juhtimas, Red Bull on küll teisel kohal, aga nende arvel on alles 57 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles