Tallinna Kalev jõudis poolfinaali

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: Elmo Riig / Sakala

Alexela Korvpalli Meistriliigas selgus täna viimane poolfinalist, kui Tallinna Kalev alistas kodusaalis TTÜ KK 60:58 ja kohtub nüüd järgmises ringis TÜ/Rockiga.

Mäng algas otsustavale kohtumisele omaselt mõlemalt poolt rabedalt. Veidi paremini sai minema TTÜ, kes oli veerandaja keskpaigaks 5 punktiga ees. Seejärel aga Tiit Soku hoolealused ei leidnud rünnakul enam loogilisi lahendusi. Tallinna Kalev kasutas seda enda kasuks ära, juhtides esimese veerandi lõppedes 16:10. Teisel neljandikul kasvatas Kalev hetkeks edu pea 10-punktiliseks, kuid poolajapausile minnes oli vahe siiski minimaalne ning kodumeeskond juhtimas 29:28, vahendas basket.ee.

Teisele poolajale tuli TTÜ vastu uue hooga ning vahe muudkui paisus. Pärast seda aga TTÜ mäng jällegi lagunes, Tallinna Kalev tegi 10:0 vahespurdi ning enne otsustavat kümmet minutit oli vahe jällegi minimaalne, ees TTÜ 45:44.Viimasel veerandajal oli jällegi aktiivsemaks pooleks Tallinna Kalev, kes juhtis veel kaks minutit enne kohtumise lõpusireeni 8 punktiga. TTÜ õnneks ei tabanud kalevlaste vabavisked. Siiski ei suudetud ise kohtumist enda kasuks pöörata ning tunnistati Kalevi nappi 60:58 paremust.

Tiit Sokk oli veerandfinaalseeria kaotuse järel siiski positiivselt meelestatud: «Kaks aastat järjest oleme veerandfinaalis välja jäänud, näha on, et arenguruumi jagub. Uskumatu enesekindlusega pani Tallinna Kalev viskeid sisse.»

«Viskasime tunduvalt paremini protsentuaalselt kolmeseid kui vabaviskeid. Me oleme võrdsed võistkonnad, kuid õnn oli meie pool täna,» rääkis Tallinna Kalevi peatreener Kalle Klandorf.

Tallinna Kalevi punktide eest hoolitsesid peamiselt neli meest, kellest resultatiivsemad olid Reimo Tamm 15 ning Mario Paiste 14 punktiga. Neid toetasid Kaido Saks 12 ning Raido Roos 11 punktiga. Tallinna Kalevi poolelt tõid Kiur Akenpärg 13 ning Erik Keedus 10 silma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles