Mourinho maagia töötas, kuid suurte kadudega

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea väravavaht Petr Cech vigastas kohtumises Atleticoga küünarnukki, tema hooaeg on sellega lõppenud.
Chelsea väravavaht Petr Cech vigastas kohtumises Atleticoga küünarnukki, tema hooaeg on sellega lõppenud. Foto: Reuters/ScanPix

Londoni Chelsea jalgpalliklubi peatreener Jose Mourinho alustas teisipäeval oma karjääri kaheksandat Meistrite liiga poolfinaalseeriat. Sellega püstitas ta ka uue rekordi ning näitas samas, et suurte kogemuste najal on tähtsatel hetkedel võimalik saavutada just vajalik tulemus.

Chelsea tuli Madridi Atleticoga mängima selgelt kaitsest lähtudes ning Madridist lahkuti väärtusliku 0:0 viigiga. Madridi Reali peatreenerina ei kogunud Mourinho Hispaanias endale just palju poolehoidjaid ja sealne meedia süüdistas portugallast otseselt nn bussi parkimises. Oma värvikate sõnavõttudega kuulsust kogunud Mourinho oli loomulikult sooritusega rahul.

«Loomulikult ma tahtsin 5:0 võitu, kuid teadsin, et selle saavutamine on raske. Tegelikkuses on siit väljakult keeruline kaotuseta lahkuda,» sõnas Mourinho uefa.com-ile. «Loomulikult pole see (0:0) suurepärane tulemus, kuid lubab meil siiski korduskohtumises oma mängu mängida.»

«Mõlemad meeskonnad üritasid mängida oma parima äranägemise järgi. Nemad kaitsesid hästi. Meie üritasime nende liinidest läbi murda nii äärtelt kui ka keskelt, kuid ei suutnud eesmärki saavutada,» oli Atletico juhendaja Diego Simeone pärast kohtumist nõutu.

Kui Mourinho hoolealused suutsid juhendaja soovid platsil meisterlikult täide viia ja oma värava puhtana hoida, siis kordusmängu eel tuleb arvestada oluliste kadudega. Õlavigastuse tõttu on lõppenud väravavahi Petr Cechi hooaeg, hüppeliigest vigastanud meeskonna kapten John Terry peab platsilt eemal olema ligi kuu. Lisaks jätavad korduskohtumise kaartide tõttu vahele poolkaitsjad John Obi Mikel ja Frank Lampard. Kolmapäevaseks matšiks peaks Chelsea poolel aga mängukõlblikuks saama nende tänavuse hooaja parim mängumees Eden Hazard ja mängukeelu alt vabaneb Branislav Ivanovic.

Chelseal seisab nädalavahetusel ees tähtis mäng ka koduses liigas, kui võõrsil kohtutakse tabeli liidri Liverpooliga. Nii andis Mourinho juba mõista, et selles matšis saavad mitmed põhimehed puhkust, et olla parimas löögihoos kolmapäeval, kui Londonis peetakse korduskohtumine Atleticoga. «Ma ei saa sellist otsust üksinda teha, selliste asjade puhul pean kuulama ka klubi. Mina olen lihtsalt peatreener,» sõnas Chelsea juhendaja ITV Spordile ning lisas, et tõenäoliselt saavad mänguaega tavapärasest teistsugused mehed.

Eile kirjutas The Telegraph, et Mourinho küsibki nüüd tiimi omaniku Roman Abramovitši käest luba, kas nad võivad pigem keskenduda Meistrite liigale ja saata mängus Liverpooliga (Chelsea kaotab kolm vooru enne hooaja lõppu tabeli liidrile Liverpoolile viie punktiga) väljakule tavapärased vahetusmängijad.

Mourinho jaoks on tegemist praegu juba kaheksanda Meistrite liiga poolfinaaliga. Nii kaugele on ta nüüd jõudnud viis aastat järjest, kuid eelnevast seitsmest korrast on ta edasi finaali jõudnud kahel juhul – 2004. aastal FC Portoga ning 2010. aastal Milano Interiga, mõlemal korral lõppes hooaeg ka karikavõiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles