Aserbaidžaan särab jalgpallimaailma suurtel areenidel

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Atletico edu loob positiivset mainet ka meeskonna särgi rinnaesist kaunistavale Aserbaidžaani riigile. Pildil ründaja David Villa.
Madridi Atletico edu loob positiivset mainet ka meeskonna särgi rinnaesist kaunistavale Aserbaidžaani riigile. Pildil ründaja David Villa. Foto: SCANPIX

Üheks jalgpallimaailma tänavuseks suuremaks üllatajaks on kindlasti olnud Madridi Atletico, kes lisaks Meistrite liigas poolfinaali jõudmisele liigub Hispaania liigas meistritiitli poole. Kõik see toob tuntust juurde ka Aserbaidžaani riigile, kelle nimi ilutseb Atletico meeskonna mängusärkidel.

Kui enamasti säravad tuntud jalgpalliklubide särkidel suurfirmade logod, siis omapärane koostöö Atletico ja Aserbaidžaani riigi vahel sai alguse juba 2012. aasta lõpus. Toona ehtis kiri «Azerbaijan Land of Fire» Madridi klubi särki paaris kohtumises (aeg-ajalt kasutatakse ka Euroopa mängude logo «Baku 2015»). Hispaania klubile tõi see tehing väidetavalt sisse miljoneid eurosid. 2013. aasta jaanuaris sõlmiti juba 18 kuu pikkune leping 12 miljoni euro peale.

Kuna senine koostöö on olnud ülimalt edukas, pikendati aasta alguses kokkulepet ühe aasta võrra ning väidetavalt suurenes ka sponsorsumma.

Vastavalt lepingule peab Atletico sõpruskohtumise Aserbaidžaani koondisega, lisaks võetakse treeningugruppidesse Kaukaasia riigi noormängijaid ja kavas on veel muudki ühised ettevõtmised, mis aitavad tutvustada mõlema poole positiivseid külgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles