Dallas üllatas NBAs San Antoniot, Heat pääses napilt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dallas Mavericksi mängijad Dirk Nowitzki (vasakul) ja Vince Carter suutsid võõrsil San Antonio Spursi üllatada.
Dallas Mavericksi mängijad Dirk Nowitzki (vasakul) ja Vince Carter suutsid võõrsil San Antonio Spursi üllatada. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA peeti läinud ööl kolm play-off'i avaringi kohtumist. Dallas Mavericks oli San Antonio Spursile kaotanud viimased kümme omavahelist mängu, kuid nüüd alistati põhiturniiri läänekonverentsi võitja võõrsil ootamatult kindlalt 113:92.

Koduväljakueelise kaotanud Spursi kirstunaelaks said pallikaotused, mida tehti Mavsi aktiivse kaitsemängu tõttu koguni 24. Monta Ellis tõi Dallasele 21 ja Shawn Marion 20 punkti, Devin Harris lisas 18 ja Dirk Nowitzki 16 punkti. Üleplatsimees oli 27 punktiga Spursi tagamängija Manu Ginobili, kuid argentiinlane patustas ka kuue pallikaotusega. Tony Parker lisas 12 ja Tim Duncan 11 punkti. Seeria on nüüd viigis 1:1.

Tiitlikaitsja Miami Heat sai kodus Charlotte Bobcatsi vastu raske 101:97 võidu ning asus seeriat 2:0 juhtima. Kemba Walkeri kaugvise tõi Bobcatsi 11,9 sekundit enne mängu lõppu vaid punkti kaugusele, kuid LeBron James tabas seejärel kaks vabaviset ning Bobcatsi viimasel rünnakul tegi vaheltlõike Dwyane Wade ja vormistas vabaviskest lõppseisu. Miami parim oli James, kes viskas 32 punkti, võttis kuus lauapalli ja andis kaheksa korvisöötu. Chris Bosh lisas 20 ja Wade 15 punkti. Bobcatsile tõi Michael Kidd-Gilchrist 22 punkti ja võttis 10 lauapalli, Al Jeffersoni arvele jäi 18 punkti ja 13 lauapalli.

Raskesse seisu on jäänud Houston Rockets, kes kaotas kodus Portland Trail Blazersile teisegi mängu, seekord tulemusega 105:112. Portlandi poolel hiilgas koguni 43 punkti visanud ja kaheksa lauapalli võtnud LaMarcus Aldridge. Otsustavatel hetkedel eksimatult vabaviskeid tabanud Damian Lillard toetas teda 18 punkti, 8 lauapalli ja 11 resultatiivse sööduga. Rocketsit ei päästnud ka Dwight Howardi 32 punkti ja 14 lauapalli, James Harden lisas 18 punkti. Seeria jätkub Portlandi 2:0 eduseisult nüüd nende koduväljakul.

Tulemused:

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 92:113 (seeria seis 1:1)

Miami Heat - Charlotte Bobcats 101:97 (seeria seis 2:0)

Houston Rockets - Portland Trail Blazers 105:112 (seeria seis 0:2)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles