Kontaveit alistas avaringis US Openi kunagise veerandfinalisti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Scanpic

Anett Kontaveit alustas USAs Charlottesville´is 50 000 dollari suuruse auhinnafondiga ITFi turniiri 6:3, 7:6 võiduga kolmandana asetatud ameeriklanna Melanie Oudini (USA, WTA 132.) üle, vahendab tennis.ee.

Võit on seda väärtuslikum, et neli aastat tagasi asus Oudin maailma edetabelis 31. kohal, olles enne seda (2009. aasta septembris) jõudnud US Openi veerandfinaali. Pärast seda on 22-aastane Oudin edetabelis küll järk-järgult langenud, kuid tegu on siiski kunagise USA suurlootusega.

Mängus oli väga palju servimurdmisi, Kontaveidil õnnestus 12st murdepallist realiseerida 7 ja Oudinil 8st 5. Kui esimeses setis pääses Kontaveit otsustavalt murdega ette seisul 3:2, siis teises setis käis alates seisult 2:2 pidev vastastikune servimurdmine, kus Oudin oli kogu aeg murdega ees, aga Kontaveit võttis kohe kaotatu tagasi. Alles seisul 5:5 suutis eestlanna oma pallingut hoida, ent nüüd õnnestus sama ka Oudinil. Kiires lõppmängus juhtis Kontaveit algusest lõpuni, ehkki seisul 5:4 oli veel ärev hetk, sest servima asus Oudin. Kuid Kontaveit lõpetas mängu kahe minimurdega ja nii tuli ka võit.

Kontaveit lõi ühe ässa ja tegi ka ühe topeltvea, kuid Oudinil olid need näitajad väga halvad: 0 ässa ja 7 topeltviga. Ameeriklanna võitis oma pallingul ainult 41% punktidest, Kontaveit jäi napilt plussi (51%).

Teises ringis kohtub Kontaveit teise ameeriklanna Nicole Gibbsiga (WTA 164.). Omavahel on nad varem korra kohtunud, mullu detsembri lõpul võitis Kontaveit 21-aastast ameeriklannat Aucklandi turniiri kvalifikatsioonis 2:6, 6:3, 6:2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles