Leoki segane tulevik – tsikli selga või noa alla

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel pole täpselt teada, kaua Aigar Leok peab motokrossis pealtvaataja rollis olema.
Veel pole täpselt teada, kaua Aigar Leok peab motokrossis pealtvaataja rollis olema. Foto: Karli Saul

Märtsi alguses motokrossi Itaalia meistrivõistluste teisel etapil kukkunud ja ränga vigastuse saanud Aigar Leok võib heal juhul järgmisel kuul tsikli selga istuda. Täielik paranemine võtab aga veel aega.



«Arstid on andnud rohelise tule, kuid liigutama pean enesetunde järgi. Ülemäära pingutada ei tohi,» märkis Leok, kes võib järgmisel kuul ehk juba kaherattalise sõbra otsa istuda. «Võib-olla saan juba kergeid trenne teha, kuid see on rohkem niisama põristamine, et tekiks tunnetus. Praegu veel jooksmas käia ei saa, kuid vändata (velotrenažööriga – toim) juba veidi saan.»

Kolm ja pool kuud tagasi diagnoositi Leokil näiliselt lihtsa kukkumise järel maksarebend ning talle tehti kaks operatsiooni. Sel ajal ei osatud täpselt öelda, kaua taastumine aega võtab. Nüüd on positiivne areng toimunud, kuid ilma valuvaigistiteta olla ei saa.

«Maks on väljast kokku kasvanud, aga seest veel mitte päris. Kuid probleem polegi niivõrd maksa, kuivõrd läbilõigatud kõhulihaste pärast, mis valu teevad,» nentis Leok, kelle sõnul läheb täieliku paranemiseni aega kuus kuud kuni aasta. Kusjuures, kuna nüüd saab liigutamisega vere käima, võib tervenemisprotsess kiireneda.

Küll aga pole mured lõplikult seljatatud. Nimelt võib juhtuda, et lihaste kokkukasvamisel tekib song ning sellisel juhul on noa alla minek vältimatu.

«Siis tuleb operatsioonile minna, kuid loodetavasti selleks vajadust pole,» ütles Leok, kes on talle omaselt kõige halva juures säilitanud positiivse meele. «Mis mul muud üle jääb, kui optimistlik olla, selline ma juba olen. Arvan, et igas olukorras tuleb pea püsti hoida, muidu ei jõua kuhugi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles