Klitško: loomulikult olen ma pehmeke ja viriseja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško.
Vladimir Klitško. Foto: SCANPIX

Profipoksi üliraskekaalu maailmameister Vladimir Klitško naeris tiitlimatši eel välja endise sparringupartneri Sherman Williamsi väited, et ta on nõrk ja kergelt alistatav.

«Loomulikult olen ma pehmeke ja viriseja. Kas te siis ei teadnudki seda?» ironiseeris Klitško AFP vahendusel. Senisest 61 profimatšist vaid kolm – viimati 2004. aasta aprilli alguses ehk enam kui kümme aastat tagasi – kaotanud Klitško endine sparringupartner Williams andis kolmapäeval ilmunud Die Welti numbris ukrainlase vastasele Alex Leapaile soovituse laupäeva õhtutundidel Saksamaal Oberhausenis toimuvas tiitlimatšis Klitškod avasekunditest peale aktiivselt rünnata, kuna tiitlikaitsja olla kehvas vormis.

«Alex peab Klitškole peale minema otsekohe, kui kell avaraundi alanuks kuulutab. Põrutagu parema ja vasakuga kehasse ja siis paremaga vastu lõuga. Garanteerin, et kui Alex niimoodi poksib, ajab Klitško käed-jalad laiali nagu kaheksajalg,» demonstreeris Williams intervjuus oma laialdasi teadmisi loomariigist. «Talle ei meeldi tabamused õlga ja selga. Ja nii saabki Austraalia endale uue maailmameistri.»

34-aastane Leapai ise on lubanud Klitško vastu «sõtta minna». 38-aastane ukrainlane, kes hoiab enda käes WBA, IBFi, WBO ja IBO meistrivööd, treenis enne matši Austrias peetud treeninglaagris. Just seal oli tema kümne sparringupartneri seas ka Williams, kellele Klitško mänedžer Bernd Bönte andis nüüd hävitava hinnangu. «Williams oli sparringupartnerina nii kehv, et sama hästi võinuks Vladimir poksikotti taguda. Ta tuli laagrisse täielikus ülekaalus ja saadeti seejärel koju. Selge ju, miks ta siis niisugust juttu räägib,» sõnas Bönte AFPle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles