Coulthard: Räikköneni töötahe jätab soovida

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Coulthard.
David Coulthard. Foto: Reuters / Scanpix

Endine vormel-1 sõitja David Coulthard avaldas arvamust, et Ferrariga raskeid aegu kogeva Kimi Räikköneni töötahe jätab soovida.

Räikkönen on kõigil neljal tänavusel etapil lõpetanud tiimikaaslasest Fernando Alonsost tagapool ning Ferrari pole saanud uut autot soovitud kiirusel liikuma. «Vara veel lõplikult öelda, aga kõik meenutab juba Räikköneni esimest perioodi Ferraris, kui ta ei jätnud erilist muljet,» kirjutas Coulthard BBCle oma kolumnis. «Hea küll, ta tuli 2007. aastal maailmameistriks, aga suuresti seetõttu, et McLareni mehed röövisid teineteiselt punkte. Ja tiimikaaslane Felipe Massa pidi viimase etapi võidu Räikkönenile kinkima, et ta meistriks tuleks.»

Coulthardi arvates on soomlane tõeliselt kiire vaid siis, kui kõik sujub. «Kas Lotuses oli ehk asi ka selles, et Romain Grosjean polnud tema kõrval eriti kiire? Raske hinnata. Huvitav oleks näha, kuidas Räikkönen ülejäänud hooajaga hakkama saab, sest praegu ei paista ta mehena, kellel oleks Ferraris pikka tulevikku. Ma ei taha teda maha teha, sest ta on kahtlemata väga andekas sõitja, aga kui asjad ei lähe kõige paremini, tundub, et tööeetika puudumine – võrreldes näiteks Alonsoga – veab teda alt,» arutles Coulthard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles