Kõigi aegade edukaim sportlane avaldas tippsporti naasmise põhjuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps tunneb enda sõnul taas ujumisest rõõmu.
Michael Phelps tunneb enda sõnul taas ujumisest rõõmu. Foto: SCANPIX

Kõigi aegade edukaim sportlane, neljadelt olümpiamängudelt kokku 22 medlait noppinud ujuja Michael Phelps teatas hiljuti, et võtab sihikule Rio olümpiale pääsemise. Nüüd avaldas Phelps ka, mis teda selleks sammuks ajendas.

«Teen seda enda rõõmuks,» lausus Phelps, kes võistleb sel nädalal USAs esimest korda pärast 2012. aasta 4. augustit. «Kui ma ei ole nii edukas nagu ma teie arvates peaksin olema või võiksin olla, siis see on teie arvamus. Mina naudin vaid basseinis viibimist ja ujumist kui spordiala. Naudin seda, et teen midagi, mis pakub mulle rõõmu,» vahendab USA Today Phelpsi sõnu.

Olümpialt 18 kulda, kaks hõbedat ja kaks pronksi võitnud Phelps edestab lähimat jälitajat nelja medaliga. Tegevsportlastest on talle kõige lähemal laskesuusataja Ole Einar Bjørndalen, kuid norralasel on tervelt üheksa olümpiamedalit vähem kui Phelpsil. Kokku on 28-aastane Phelps võitnud pika raja tiitlivõistlustelt 71 medalit, millest 57 on kuldsed. Tema nimel on siiani kolm individuaalset maailmarekordit – 100 meetri liblikujumises, 200 meetri liblikujumises ja 400 meetri kompleksujumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles