Bayerni legend: Guardiola stiil on liialt etteaimatav

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Franz Beckenbauer.
Franz Beckenbauer. Foto: SCANPIX

Müncheni Bayerni legend Franz Beckenbauer kordas pärast eile Madridi Realile 0:1 kaotatud Meistrite liiga poolfinaali avamängu paari kuu tagust kriitikat klubi praeguse peatreeneri Pep Guardiola mängutaktika aadressil.

«Bayern mängis täpselt nii nagu arvata võis – palju pallivaldamist, aga vähe teravust,» lausus Beckenbauer Saksamaa televisioonis. «Pallivaldamisega ei saa mänge võita, kui hoopis vastane loob väravavõimalusi. Peame õnnelikud olema, et Madrid suutis ainult ühe värava lüüa. Bayerni käes oli pall, aga nemad olid ohtlikumad. Bayerni mäng ei olnud nii dünaamiline nagu tavaliselt ja me ei surunud Reali nii nagu tavaliselt,» leidis Beckenbauer.

«See võis Reali üllatada, sest nad said oma soovi kohaselt mängutempot muuta. Madridi esitus oli üks paremaid, mida ma olen iial näinud,» tunnustas Beckenbauer vastaseid. «Nad olid taktikaliselt väga head ja neil tekkisid paremad väravavõimalused. Nad olid meist üle, neis oli rohkem sädet ja nad olid osanud ennast koduliigas paremini hoida, nii et nad olid ka füüsiliselt meist tugevamad. Madrid vääris võitu, aga kordusmäng on veel ees. Edasipääs on keeruline, kuid mitte võimatu,» lausus Beckenbauer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles