U-20 käsipallikoondis kohtub EM-finaalturniiril Taani, Šveitsi ja Serbiaga

Mariel Gregor
, Spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall.
Käsipall. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna loositi Linzis alagruppidesse 2014. aasta kuni 20-aastaste noormeeste käsipalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile jõudnud riigid. Eesti koondis loositi B-alagruppi koos Taani, Šveitsi ja Serbiaga.

A-alagrupi moodustavad Hispaania, Prantsusmaa, Makedoonia, Norra, C-alagrupi Saksamaa, Austria, Slovakkia, Valgevene ning D-alagrupi Rootsi, Sloveenia, Iisrael, Ungari.

Eesti U-20 koondise peatreeneri Rein Suvi meelest sattus Eesti huvitavasse gruppi. «Meie jaoks lihtsat gruppi polekski olnud, kuigi kolmandast loosikorvist oleks meile vastaseks võinud Iisrael tulla, kellega oleme võrdselt mänginud,» ütles Suvi.

«Aga saime endale head kaaslased. Taani esindab Skandinaavia, Šveits Kesk-Euroopa ja Serbia Balkani käsipallikultuuri. Vahegruppi pääsemiseks peame kahe parema hulka tulema, mis on suhteliselt utoopiline, kuid mitte täiesti lootusetu ülesanne. Taani praegune koosseis oli eelmise U-18 EM-i kolmas, šveitslastega mängisime eelmises tsüklis, ent kaotasime neile kümne tabamusega ja Serbia tasemest annab tunnistust fakt, et möödunud EM-il nüpeldasid nad Soomet, kelle meie seekord valikturniiril konkurentsist välja lülitasime, 15-väravalise ülekaaluga. Nüüd saame hakata vastaste tugevaid ja nõrku külgi põhjalikumalt uurima. Meie trumbiks võiks aga olla see, et meeskond on küllaltki kaua koos olnud,» lisas peatreener.

Tänavune Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri toimub 24. juulist kuni 3. augustini Austrias Linzis ja Traunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles