Alaveri oma abiliseks soovinud Poltoranin ähvardab Kasahstani koondisest lahkuda

Mariel Gregor
, Spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Poltoranin Sotši OMil.
Aleksei Poltoranin Sotši OMil. Foto: SCANPIX

Kasahstani parim murdmaasuusataja Aleksei Poltoranin on kohaliku alaliiduga tülli pööranud ja kaalub koguni koondisest lahkumist. Üheks põhjuseks on see, et alaliit ei lubanud tal värvata Mati Alaveri, lisaks ei meeldi alaliidule, et mees treenib ülejäänud koondisest eraldi.

«Ma ei soovi Kasahstani rahvuskoondisega koos treenida mitmel eri põhjusel,» rääkis Poltoranin kohalikule väljaandele Karavan. «Ma ei sobi koondise treenerite plaanidesse. Probleeme on reiside, toitlustamise, meditsiinilise abi, suuskade ettevalmistamise ja abipersonaliga,» loetles sportlane.

«Eraldi treenides olid kõik need asjad korras ja mu tulemused ju paranesid, jõudsin MK-sarjas korduvalt poodiumile, võitsin MMil kaks pronksi. Senise treeningumetoodikast loobumine oleks ebaloogiline,» põhjendas suusataja.

Poltoranin soovis enda sõnul lisaks teda abistanud Andrus Veerpalule kasutada ka Mati Alaveri abi. «Rääkisin alaliidule, et soovin ka Veerpalu endise treeneri Mati Alaveri abi kasutada, ent sellega poldud nõus,» rääkis ta. Poltoranin lisas, et sooviks koostööd jätkata oma senise treeneriga. «Tahan jätkata Aleksei Nakonetšnõiga, ta tunneb mind ja on väga hea mainega treener.»

Kui asjad ei parane, kaalub sportlane koguni oma riigi lipu all võistlemisest loobumist. «Kui mulle ei looda sobivaid tingimusi, siis olen sunnitud Kasahstani koondisest lahkuma,» sõnas Poltoranin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles