Kangur ja Milano jäid karukoopas hätta

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur.
Kristjan Kangur. Foto: SCANPIX

Imet ei sündinud – Milano Armani korvpallimeeskond ei suutnud Euroliiga veerandfinaalseeria neljandas mängus võõrsil saada vastu Tel Avivi Maccabile ja jääb mai keskel kodulinnas toimuvast nelja tugevama finaalturniirist eemale. Viimaseks jäänud kohtumine kaotati 66:86.

Tegelikult ei iseloomusta suur vahe kolmapäeva õhtul peetud mängu käiku. Esimest poolaega valitses hoopis Milano ning suurele vaheajale mindi Kristjan Kanguri koduklubi eduseisus 43:35. Kolmanda veerand­aja lõpuks oli nende edu veel kaks silma, kuid viimase kümne minutiga lasti enda korvi visata 32 punkti, millele ise vastati vaid kümnega.  

«Me ei muutnud kahe poolaja vahel midagi, kuid teadsime, et Maccabi tahab seeria kodusaalis lõpetada,» rääkis Milano peatreener Lucca Banchi Euroliiga kodulehele antud intervjuus. «Teadsime riietusruumis, et puhkepaus tuleb meie vastastele kasuks, kuid usun, et olime ikkagi teiseks poolajaks valmis. Ootasin meestelt vaid seda, et me oleksime tugevad, võitleksime ega annaks lõpuni alla.» Viimasel veerandajal treeneri soov ei täitunud.

Kangur viibis viimases kohtumises platsil 19 minutit ja viskas selle ajaga kaks punkti, sai kätte kaks lauapalli ja andis ka kaks söötu.

Vaatamata veerandfinaalseeria kaotusele, tundis Banchi oma mängijate üle uhkust. «Mul on üks eesmärk – et kõik, mis selles seerias juhtus, teeks meist parema meeskonna. Oli fantastiline vaadata, kuidas meeskond tuli õige suhtumisega mängima,» lausus Banchi.

Kahes veerandfinaalseerias läheb vaja viiendat mängu. Ateena Panathinaikos alistas kolmapäeval kodus Moskva CSKA lisaajal 73:72 ja viigistas seeria seisu 2:2. Samaga sai hakkama Piraeu­se Olympiacos, kes sai jagu Madridi Realist. Mõlema paari otsustav mäng peetakse täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles