U20 koondise peatreener Reiter: eesmärk on mingil viisil edasi pääseda

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Reiter Tallinna Selveri abitreeneri rollis.
Raul Reiter Tallinna Selveri abitreeneri rollis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Võrkpalli Eesti juunioride meeskond alustab täna kell 16:30 Läti vastu kodust EM-valikturniiri. A-alagruppi kuuluvad veel Venemaa ja Iisrael, turniir Audentese spordihallis lõppeb pühapäeval. Otsepääsu finaalturniirile kindlustavad seitsme alagrupi võitjad, valiksarja kolmandas ringis 2015. aastal jätkavad teise koha saanud.

Volley.ee kohtus Eesti juunioride meeskonna peatreeneri Raul Reiteriga vahetult pärast viimast võistlus-eelset treeningut täna hommikul ning uuris, kuidas meeskond on mängudeks valmis ning mis tulemust ta ootab.

Millise eesmärgiga Eesti meeskond turniirile läheb?

Eesmärk on ühel või teisel viisil turniirilt edasi pääseda. Kui kahe parema hulka ei jõua, siis võib julgelt öelda, et oleme läbi kukkunud.

Mis vormis meeskond pärast pikka ja rasket saalihooaega on?

Mehed väsimuse üle ei kurda, selleks turniiriks oleme valmistunud kogu hooaja. Mängukoormus pole ühelgi mehel just ülemäära suur olnud, nii et kõik peaksid olema heas konditsioonis.

Milline mäng ja milline mänguelement võib otsustavaks saada?

Esimene mäng lätlastega otsustab väga palju, sellest sõltub kogu turniiri edasine kulg. Meie eesmärk on oma serv ja vastuvõtt toimima saada - kui seal õnnestume, võib kõike juhtuda.

Kellele mängijatest panustad?

Põhirolli peaks kandma ikka need, kes on saanud Schenker Liigas suurema koormuse - Oliver Orav, Kevin Saar, Taavi Arula, Markkus Keel ja liberod Johan Vahter ja Raul Kartsep.

Mis on meeskonna nõrkused, mis kujuneda võib probleemiks?

Nõrku kohti ei oska ega tahagi välja tuua. Ma ei usu, et meestel närv sees oleks. Nad on piisavalt palju mänginud ja see pole meie esimene EM-valikturniir. Kindlasti on väike ärevus, kuid vaevalt see mängipilti mõjutab.

Kuidas võib mõjutada mängimine kodusaalis kodupubliku ees?

Ametlikke mänge on meil Audenteses vähe olnud, kuid treeninud oleme siin piisavalt. Poistele on siin kindlasti mugav ja ma usun, et kodupubliku ees mängimine mõjub positiivselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles