Kas müstiline palk viib Wengeri tagasi juurte juurde?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Arsene Wenger jätkab Arsenalis või siirdub Monaco etteotsa?
Kas Arsene Wenger jätkab Arsenalis või siirdub Monaco etteotsa? Foto: SCANPIX

Londoni Arsenali jalgpalliklubi pikaaegne peatreener Arsene Wenger seisab silmitsi keerulise otsusega – kas jätkata pikka ja edukat karjääri praeguse koduklubi juures või naasta oma oma endise tööandja Monaco juurde tohutut palka teenima.

Alates 1996. aastast Arsenali tüüri juures olnud Wenger hakkaks pururikka linnriigi klubi juures teenima 12,4 miljonit naela puhtalt kätte. Arsenalis on mehe palk hetkeseisuga 7,5 miljonit, kuid Inglismaal tuleb suur osa rahast riigile maksudeks anda. Kui Monaco pakutav palganumber Inglismaa konteksti viia, siis oleks tegu koguni 22 miljoni naela suuruse pakkumisega.

Vahepeal suurest jalgpallist kadunud olnud Monaco meeskond kerkis suure rahasüsti toel kiiresti tagasi Prantsusmaa kõrgliigasse ja järgmisel hooajal ollakse tagasi ka Meistrite liigas. Klubi omanik Dmitri Rõbolovljev loodab Euroopa täieliku tipu vallutamise eesmärgil palgata praeguse peatreeneri Claudio Ranieri asemel just Wengeri.

Monaco meeskonnal on Wengeri karjääris oluline koht. Ta juhendas klubi aastatel 1987-1994. 1988. aastal viis ta klubi ka Prantsusmaa meistriks – tegemist oli legendaarse treeneri esimese suure võiduga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles