Tiitlikaitsja Levadia tõusis Flora ja Sillamäega samale pulgale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Jalgpalli Eesti meistriliigas võitis tänases kolmandas mängus Levadia 1:0 Narva Transi. Mängu ainsa värava lõi Aleksei Jahhimovitš kohtumise 35. minutil. Tabeliseisu muutis Levadia võit aga äärmiselt põnevaks, sest nüüd on nii Sillamäel, Floral kui ka Levadial kogutud 18 punkti. Kusjuures parem väravate vahe annab esikoha just viimasele. Infonet ja Nõmme Kalju kaotavad esinelikule kõigest punktiga, kuid nõmmekad peavad oma selle vooru kohtumise alles esmaspäeval Tartu Tammeka vastu.

TALLINNA FC LEVADIA - NARVA JK TRANS  1:0 (1:0) LÕPPSEIS

Värav: 35. Aleksei Jahhimovitš

Hoiatused: 74. Igor Subbotin - 23. Irie, 32. Sergei Lepmets, 59. Dmitry Sheviakov, 89. Tanel Tamberg

FC Levadia: 1-Smiško, 17-Podholjuzin, 3-Artjunin, 21-Jahhimovitš, 22-Pikk, 33-Vukobratovic, 27-Raudsepp, 10-Subbotin (90.+1. 20-Marin), 5-Elhussieny, 18-Buinickij (76. 11-Teever), 9-Rättel.

Varus: 30-Pikker, 11-Teever, 19-Kulinitš, 16-Tamm, 6-Antonov, 23-Kaljumäe, 20-Marin.

JK Trans: 1-Lepmets, 17-Sheviakov, 19-Irie, 3-Nesterovski, 22-Tamberg, 7-Mišins, 21-Tenno, 13-Fjodorov, 10-Škinjov (76. 9-Lvov), 14-Plotnikov, 11-Eliseenok.

Varus: 33-Tokaitšuk, 9-Lvov, 18-Vallasoo, 16-Savenkov, 12-Lissitsõn.

Mänguolud: +12, päikesepaisteline ilm; muruväljak heas seisukorras.

Pealtvaatajaid: 130

Peakohtunik: Hannes Kaasik

Abikohtunikud: Neeme Neemlaid, Rando Kesküla

Neljas kohtunik: Ainar Kuusk

Enne mängu:

Tiitlikaitsja Levadia on kaheksa vooruga teeninud 15 punkti ning asub sellega tabelis viiendal kohal. Nii Sillamäe Kalevil, vooru avamängus eile 6:0 Tallinna Kalevist jagu saanud FC Infonetil, Nõmme Kaljul kui ka FC Floral on kogutud 17 punkti, kuid Sillamäe ja Flora mängivad paar tundi enne Levadia ja Transi mängu omavahel Lilleküla staadionil. Trans on seni kogunud seitsme mänguga seitse punkti ning asub liigatabelis seitsmendal kohal.

Levadial on seni olnud liiga üks parimaid kaitseliine – kaheksa mänguga on oma võrku lastud lüüa vaid neli palli. Kõige vähem väravaid on aga löödud Narva Transi mängudes, kuna seitsmes kohtumises on Trans ise löönud kaheksa ning endale lasknud lüüa sama palju tabamusi.

Levadia abitreener Indrek Zelinski: «Narva Trans on alati väga ettearvamatu vastane. Sellel hooajal on nende koosseis mullusega võrreldes noorenenud ja tugevnenud. Ootame varakevadisel Kadrioru murul võitluslikku mängu ja kõva andmist. Võitmiseks peame mänguks maksimaalselt keskenduma ja täielikult pühenduma.»

Ründaja Artur Rättel: «Mängime esimese mängu oma päriskodus Kadriorus. Kevadine muru pole veel kõige paremas seisukorras ja nii käib mäng suuresti võitluse peale. Läheme võidu peale välja.»

Transi abitreener Aleksei Jagudin: «Pole lihtsat vastast ja lihtsat mängu. Koht turniiritabelis ei garanteeri ühele võistkonnale võitu. Kõik sõltub väljakul toimuvast. Meie kaotus karikavõistlustel on sellele ilmne tõend. Jalgpall on meeskonnamäng ja kui iga selle meeskonna liige mõistab seda ning igas mängumomendis annab endast kõik, siis tuleb edu ja võit.»

Mängija Vladislav Fjodorov: «Käesoleval hetkel on Levadial suuremad võiduvõimalused. Meil on probleeme, mis on seotud rünnakuga ja väravamomentide realiseerimisega. Arvan, et ainult raske töö treeningutel annab meile võimaluse need puudused kõrvaldada.»

Mängu peakohtunik on Hannes Kaasik. Abikohtunikena tegutsevad Neeme Neemlaid ja Rando Kesküla ning neljas kohtunik on Ainar Kuusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles