Taipoksi maailmameister: Moisarist võib saada maailma parim

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirkko Moisar (valgete kinnastega)
Mirkko Moisar (valgete kinnastega) Foto: Andres Haabu

Homme toimub Keilas Fight võitlussõpordi üritus Fightland. Võistlusel astuvad teiste seas üles ka eestlased Mirkko Moisar ja Edvin-Erik Kibus. Mitmekordne maailmemeister Kieran Keddle rääkis enne võistlust, et Moisarist võib tulevikus saada ka taipoksi maailma esinumber.

Mitu korda oled Eestit külastanud ja kas sulle meeldib siin?

See on minu kolmas kord. Ma mulle väga meeldib see ilus riik ja kõik siinsed inimesed on väga toredad!

Räägi meile oma praegustest tegemistest ja tööst Inglismaal?

Olen Double K Gym omanik, manager ja peatreener. Minu juures treenib 25 võitlejat ning ühtlasi olen ka Enfusion Live ning Nak Muay turniiride promootor Londonis.

Kuidas hindad tänast Eesti võitlusspordi taset ja kultuuri?

Eestlased on oma loomult tugevad ja õpivõimelised. Nii väikse rahvuse kohta olen üllatunud, et leidub nii palju talente. Kuigi võrdlemisi uue ja noorena näen, et see spordiala on väga kasvav, sest fännid on spordiala ja võistlejad hästi omaks võtnud.

Sa tunned Mirkkot juba pikka aega, kuidas kirjeldaksid tema arenguid nende aastate jooksul?

Kui ma esimest korda Mirkkoga tutvusin oli ta 18-aastane noor ambitsioonikas mees. Läbi aastate pole ma kohanud niivõrd pühendunud isiksust, kes on jõudnud sinna, kus Mirkko täna on. Nüüd 24-aastasena on ta tugev, fokusseeritud ning siiani on tal ülimalt suur ambitsioon edukaks saada.

Oled treeninud Mirkkot tema järgmiseks matšiks Fightlandil, kuidas hindad tema praegust füüsilist ja vaimset vormi?

Ta on olnud alati väga heas vormis ning tal on see «mitte kunagi ei anna alla» suhtumine. Olen tema arsenali mõned komponendid lisanud ning loodan seda näha tema matšil.

Millist tulevikku ennustad Mirkkole võistlussportlasena?

Ma ennustan, et 12-18 kuu pärast hakkab ta võistlema Euroopa suuremate nimede vastu ning ei näe ka põhjust, miks ta ei peaks saama kunagi maailmas number 1-ks.

Ka sinu õpilane Luke võistleb Fightlandil Eesti ühe parima taipoksija Edvin-Erik Kibuse vastu. Treenerina, milliseid nõrku kohti näed sina Edvinil ning mis on sinu strateegiad Luke'le tema võitmiseks?

Edvin on väga andekas ja oskuslik võitleja, kuid tal jääb ehk veidi puudu jõust. Kui Luke käima tõmmata, siis ta võiks olla Euroopa number 1 kehakaalus 71-73 kg. Olen Luke treeninud just tempot üleval hoidma, mitte taganema ja pigem just "dog fight" peale suruma.

Nimeta oma kolm Eesti lemmiksportlast?
 
Mirrko Moisar, Kevin Renno ja Maxim Vorovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles