Suur viisik jätkab tiitliheitlust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora (rohelises) ja Sillamäe Kalevi kohtumises oli võitlust rohkem kui mänguilu.
FC Flora (rohelises) ja Sillamäe Kalevi kohtumises oli võitlust rohkem kui mänguilu. Foto: Peeter Langovits

Eesti meistriliigas on mängitud juba veerand hooaega, kuid tiitlist võib endiselt mõelda koguni viis klubi.

Eesti jalgpalli meistriliigas jõuab tänase Nõmme Kalju ja Tartu Tammeka kohtumisega lõpule esimene ring, kuid sõltumata selle mängu lõpptulemusest on selge, et üheksa vooru järel on turniiritabel enneolematult tihe – nädalavahetuse järgse seisuga mahuvad viis paremat meeskonda tabelis vaid kahe punkti sisse.

9. vooru laupäevases võtmemängus ennustati viimase nädala jooksul peatreenerit vahetanud ning treeningul ränga põlvevigastuse saanud esiründajast ja meeskonna hingest Vjatšeslav Zahovaikost ilma jäänud Sillamäe Kalevile Tallinnas FC Floraga kohtudes suureskoorilist kaotust. Läks teisiti, hoopis Sillamäe oli see, kes Flora avapoolajal ligemale tuhandepealise publiku silme all surve alla pani.

Sergei Ratnikovi asemel peatreeneriks edutatud Vadim Dobiža taktika kandis vilja 23. minutil, kui sillamäelaste pressingu järel eksis äärel sööduga Irakli Logua ning Jevgeni Kabajevi täpse tsenderduse vormistas mõnelt meetrilt väravaks Jaroslav Kvassov. Väravavõimaluste poolest võinuks poolajapausiks seis olla ka rohkem kui 1:0, ent sillamäelaste enda löögitäpsus jättis soovida.

Flora mängule jättis pitseri ka Lilleküla staadioni muru, mis ei soosinud kiiret söödumängu, kuid peatreener Norbert Hurt ei soovinud avapoolaja mannetuvõitu esituses väljakut süüdistada. «Jah, muru polnud nii perfektne, et seal saaks filigraanset söötu anda, aga pigem oleksime pidanud oma mängu sellele vastavaks ehitama. Tegime ise avapoolajal valesid otsuseid ja kohati kiirustasime sööduga. Mehed ei näinud väljakut nii, nagu pidanuks,» nentis Hurt kohtumise järel.

«Tõsi, meil oli ka viimastel treeningutel rõhk rohkem kaitsemängul ja sellel, et taga nulli hoida,» lisas Hurt, kes vahetas üsnagi teise poolaja alguses Logua asemel platsile pikakasvulise ründaja Sander Posti.

«Ma ei ütleks, et see oli plaan B, pigem ikka A ja ettekavatsetud lahendus,» sõnas peatreener, kelle lüke kandis vilja – Sillamäe mängijad väsisid ning kümmekond minutit enne kohtumise lõppu lükkas Post peaga palli edasi Albert Prosale, kes viigistas hooaja seitsmenda tabamusega mänguseisu. Ehkki võiduvõimalused avanesid veel mõlemal meeskonnal – neist parimana luhtas Kvassovi üks-ühele läbimurde hea tõrjega Flora väravas seisnud Mait Toom – näitas tabloo lõpuvile kõlades 1:1 viiki, mis rõõmustas enim Nõmme Kaljut ja FC Levadiat.

«Võitma oleks pidanud... Tunne on küll selline, nagu oleksime selle mängu kaotanud,» ohkas pärast kohtumist ülipettunud moega Sillamäe poolkaitsja Daniil Ratnikov. «Hästi mängisime, aga mis teha. Väljak mõjutas mängu natuke, aga mitte eriti palju.» Senise juhendaja poja Ratnikovi sõnul pole peatreeneri vahetusega midagi muutunud ei tema ega ka meeskonna jaoks. «Vähemalt praegu on kõik sama, ega me taktikaliselt midagi muutma ei hakka. Emotsionaalselt pole ka viga,» nentis Ratnikov.

Konkurentide omavahelise viigi kasutas ära tiitlikaitsja Tallinna Levadia, kes alistas esmakordselt Kadrioru staadioni murule pääsenuna Narva Transi 1:0 ning kerkis vähemalt ajutiselt tabeli tippu. Kohtumise ainsa värava lõi avapoolajal nurgalöögi-järgses olukorras täiesti vabaks unustatud keskkaitsja Aleksei Jahhimovitš.

«Kõige tähtsam, et kolm punkti tulid, aga oleks võinud kergemini tulla,» viitas Levadia ründaja Ingemar Teever pärast mängu ohtratele raisku lastud võimalustele, mida Pavel Avdejevi ja Vitali Andrejevi mängukeelu tõttu üsna eksperimentaalseks kujunenud Transi kaitseliin Levadiale pakkus – näiteks keskkaitses oli peatreener Valeri Bondarenko sunnitud kasutama hoopis poolkaitsjat Bi Sehi Elysee Iriet.

«Momente tegelikult oli, pidanuks esimesel poolajal ühe värava veel ära lööma ja saanuks pingevabamalt mängida. Kuna hooaeg algas natuke raskelt, ei tohi me Narvas kindlasti punkte kaotada,» viitas Teever järgmisel nädalavahetusel mängitavale pöördvoorule, millest Postimees toob vaatajateni Sillamäel toimuva Kalevi ja Flora põnevusheitluse. Kohtumine algab laupäeval kell 19.

Meistriliiga

9. voor: FC Flora – Sillamäe Kalev 1:1 (23. Kvassov – 79. Prosa), FC Levadia – Narva Trans 1:0 (35. Jahhimovitš), FC Infonet – Tallinna Kalev 6:0 (14. Nahk, 29. Harin, 48. Saarlas, 57., 69., 89. Manucho), Paide LM – Jõhvi Lokomotiv 3:0 (25. pen Kõll, 38., 65. Rõivassepp)

Tabeliseis: 1. Levadia 18 p, 2. Sillamäe 18 p, 3. Flora 18 p, 4. Infonet 17 p, 5. Kalju 17 p, 6. Paide 12 p, 7. Trans 7 p, 8. Tallinna Kalev 5 p, 9. Tammeka 4 p, 10. Jõhvi 1 p

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles