Miami Heat avaldas rassismiskandaali sattunud Clippersile toetust

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miami Heati mängijad soojendusel.
Miami Heati mängijad soojendusel. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA lahvatanud rassismiskandaal, mis puudutab Los Angeles Clippersi omaniku Donald Sterlingu sõnavõttu, on leidnud teistelt klubidelt rohkelt vastukaja ning valitsev tiitlikaitsja Miami Heat näitas oma poolehoidu klubile vaikiva protestiga.

Heati mängijad kordasid päev varem sama aktsiooni korraldanud Clippersi meeste teguviisi, kui viskasid väljakule tulles oma soojendusjakid põrandale. Lisaks kandsid Miami mehed oma tavapäraseid soojendussärke tagurpidi, et varjata oma tiimi nime ja logo, sest samamoodi käitusid Clippersi mehed. Lisaks kandsid  mängijad Clippersi meestele oma solidaarsuse näitamiseks musti sokke.

Rassistlike kommentaare jaganud Clippersi omanik jäi oma sõnavõtuga vahele, kui tema tüdruksõber avalikustas helisalvestise, kus Sterling nõuab, et neiu ei tooks mängudele oma mustanahalisi sõpru. Sterlingu sõnavõtt on nii NBAs kui laiemalt põhjustanud suure pahameele ning liiga juhid on andnud lubaduse, et tänase jooksul avalikustatakse, milliseid sanktsioone mehele rakendatakse. NBA ametnike otsuse kuulmiseni on paljud Clippersi toetajad oma rahastuse peatanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles