Martin Müürsepp: hea treeningmäng oli

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

BC Kalev/Cramo alistas Eesti meistrivõistluste poolfinaalseeria esimeses kohtumises kodus Rakvere Tarva 95:69. «Hea treeningmäng oli,» kommenteeris tallinlaste teine treener Martin Müürsepp.

Pinge sai otsa esimese viie minutiga. Kalev seisis kaitses müürina ning laiutas korvi all ja lauas. Kohtumise lõpuks oli lauapallide seis 53:32 pealinlaste kasuks. Kalev tundus vaatamata mõnepäevasele Otepää treeninglaagrile reipam, Tarvast ei suutnud ellu äratada isegi peatreener Andres Sõbra tige kulmudealune pilk ega paar karmi röögatust. Tarva liider Giedrius Gustas korjas kiirelt neli viga ja võeti pingile.  

Kalevi fännidki ei viitsinud omasid liiga innukalt ergutada, vaid pidasid paremaks teritada keelt külaliste kallalt. Eks publik teadis ette, mida mängust oodata, ning eelistas nautida mahedat kevadilma – tribüünid olid täis tubli viiendiku ulatuses, kui optimistlikult arvutada ja ülespoole ümardada.

Sõber sõnas, et päev jõudis õhtusse teisel veerand­ajal: «Meie mäng kadus ära. Kui teatud asju ära ei tee, siis pole Kalevi vastu võimalust. Lauapallide hankimisel jäime hätta ja siis ei tabanud ka visked. No kust need punktid tulevad? Aga kaks mängu on veel järel. Häbeneda pole meil midagi, poisid on tublid.»

Müürsepp oli pärast kohtumist rahuloleva ilmega: «Õnnestus mäng ilma suuremate langusteta ära mängida. Samas ei saa väga rahule jääda – olime hädas üks-üks kaitsega, lasime neid liiga lihtsalt läbi ning ka meie visketabavus võinuks parem olla. Olgu vastane nõrgem, aga end peab sundima pingutama. Kui jooksma hakkasime, tuli ka punkte. Tarval pole meiega kerge.»

Kalevlastel puudus Gregor Arbet, kes Müürsepa sõnul tundis põlves valu ning peab kolm päeva puhkama.

Seeria järgmine mäng peetakse reedel Rakveres.

Tabloo

Eesti meistrivõistluste poolfinaalseeria 1. mäng

Kalev/Cramo – Rakvere Tarvas 95:69

Kalev/Cramo: Millage 25 p + 9 lp, Elegar 16 p + 11 lp, Moldoveanu

13 p, Veideman 12 p, Sokk 11 p, Kitsing 8 p, Mangelsoo 3 p, Fall

3 p, Kajupank 2 p, Makke 2 p.

Tarvas: Kurg 15 p, Gustas 14 p, Leppik 12 p, Saage 10 p, Laksa

8 p, Metsaru 3 p, Veevo 3 p, Tribuntsov 2 p, Umbrasko 2 p.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles