Rock ei jätnud Tallinna Kalevile avamängus mingit võimalust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rocki meeskond.
Tartu Rocki meeskond. Foto: Rein Murakas

Korvpalli Eesti meistriliigas tehti täna algust teise poolfinaalseeriaga, kus Tartu Rock alistas kodusaalis ülikindlalt 75:48 Tallinna Kalevi ning asus seeriat 1:0 juhtima. Rocki parimatena viskasid Gert Dorbek ja Tanel Kurbas mõlemad 14 punkti, Kalevi resultatiivseim oli 13 punktiga Raido Roos.

Tartu Rock - Tallinna Kalev 75:48 (poolaeg 42:20)

Rock: Dorbek 14 p, Kurbas 14 p, Toome 9 p + 9 lp, Talts 8 p + 9 lp, Eichfuss 8 p + 9 lp, Simpson 8 p + 5 lp + 7 rs, Kriisa 7 p, Sutt 4 p, Meister 3 p

Kalev: Roos 13 p, Ampim 8 p, Mims 6 p + 10 lp, Ringmets 5 p, Pärn 5 p, Tamm 4 p, Lindmets 3 p, Paiste 2 p, Luts 2 p

Mängu käik (Rock - Kalev):

Viimane veerandaeg on juba vormistamise küsimus, platsile saavad mõlemas meeskonnas kõik mehed.

Tartu juhib kolmanda veerandaja lõppedes 57:30.

1.14 veerandaja lõpuni, kui Roos tabab Kalevi esimese viske mängust sel veerandajal ja kogu mängu esimese kolmese. Tartu ees 57:28.

3.41 veerandaja lõpuni ja Kalev on suutnud visata seni teisel poolajal vaid ühe (!) punkti.

Rock jätkab sealt, kus esimesel poolajal pooleli jäi ja seis on juba 50:20.

Esimene poolaeg lõpeb Rocki 42:20 eduseisul. Tanel Kurbas on visanud 9, Gert Dorbek ja Janar Talts 8 punkti. Kalevi resultatiivseim on 8 punktiga Asenso Ampim.

Sellele järgneb aga Kalevi punktipõud ja Rocki edu on minut enne veerandaja lõppu 42:18.

Kui Rock viskas esimesed neli kaugviset sisse, siis järgmised üheksa on mööda läinud. Viis minutit avapoolaja lõpuni, Rocki edu on 30:18.

Rock võidab esimese veerandaja kindlalt 24:8

Kalev pääseb lähemale, kuid Gert Dorbek tabab koos veerandaja lõpuvilega

Kuus minutit mängitud ja platsilt seni pea eksimatult tabanud Tartu edu on juba 20:4.

Tartu algus on võimas, Taltsi kolmese järel ollakse kolme ja poole minutiga juba 13:2 ees.

Enne mängu:

Tänavuse hooaja kolmest kohtumisest on kõigist väljunud võitjana TÜ/Rocki meeskond, vahendab basket.ee. Üle mitme aasta taas poolfinaali jõudnud Tallinna Kalev on tänaseks lahinguks valmis. «Eesmärgid tuleb alati seada kõrged, kuigi on teada, et Rock on meie paaris favoriit,» pani Tallinna Kalevi peatreener Kalle Klandorf oma poolfinaalivastasele pingeid peale.

TÜ/Rocki peatreener Gert Kullamäe seevastu loodab seeria kiirelt lõpetada: «Keskendume hetkel poolfinaalidele. Meie jaoks on see hooaeg haruldane olnud, kuna iga kord oleme mõne paberil nõrgema meeskonna käest nähvaka kätte saanud, kuid sel hooajal mitte. Loodame seda seeriat jätkata ja poolfinaalis mitte vääratada.»

BC Kalev/Cramo alustas teist poolfinaalseeriat eile Rakvere Tarva vastu 95:69 võiduga. Poolfinaalides mängitakse kolme võiduni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles